VARSLER NYHET: Søndag tok Elon Musk, administrerende direktør i Tesla, til Twitter for å fortelle at en løsning er på vei for å ta knekken på det som kanskje er el-bilens største problem Foto: REUTERS/Toru Hanai/Files/NTB Scanpix
VARSLER NYHET: Søndag tok Elon Musk, administrerende direktør i Tesla, til Twitter for å fortelle at en løsning er på vei for å ta knekken på det som kanskje er el-bilens største problem Foto: REUTERS/Toru Hanai/Files/NTB ScanpixVis mer

Nå varsler Musk avsløring som skal revolusjonere Teslaens framtid

På torsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Søndag tok Elon Musk, administrerende direktør i Tesla, til Twitter for å fortelle at en løsning er på vei for å ta knekken på det som kanskje er el-bilens største problem.

Frykten for å gå tom for strøm før du har kommet fram dit du skal.

Multi-milliardæren skriver at det vil bli holdt en pressekonferanse på torsdag der Tesla vil snakke om hvordan de skal fjerne «angsten for å ikke komme fram».

Han sier også at det ikke vil være slik at eierne av Model S-bilene må ta bilen sin inn til service for å få endringen implementert. Den vil bli sendt som en software-oppdatering til hver enkelt bil.

Rekkevidde Batterikapasiteten er og blir et av de største problemene for el-biler. Førerne må finne ladestasjoner på lengre strekninger, og mange biler går ikke lengre enn 16 mil før batteriene er tomme.

Teslaen har bedre rekkevidde enn mange av de andre, men selv om den går over 40 mil med den store batteripakken er det i minste laget for mange.

Selskapet har riktignok installert et nettverk av ladere mellom byer for å gjøre det lettere for folk å reise på lengre turer. Her kan man lade doningen mens man spiser middag eller strekker på beina, men angsten for å gå tom kan fortsatt komme snikende.

Uvisst hva Musk har ikke hintet frampå om nøyaktig hva det er som skal gjøres.

Han kan ha funnet en måte å få Model S-Teslaen til å lengre på ved å redusere strømbruken på lengre reiser, eller han kan ha funnet et bedre system for hvordan førerne informeres om ladestasjoner i nærheten.

Uansett hva endringen måtte være, den vil snart være tilgjengelig for alle Tesla-eiere.