Nå velger svenske ungdommer bort jobb i Norge

Svenske ungdommer foretrekker svenske kronor etter at den norske kronen har svekket seg dramatisk. Nå finner flere av dem jobber i hjemlandet.

REISTE HJEM TIL SVERIGE: Ludvig Kask Ogenblad har jobbet i Norge i to perioder. Nå satser han heller på å bli forsker i hjemlandet Sverige. Foto: Privat
REISTE HJEM TIL SVERIGE: Ludvig Kask Ogenblad har jobbet i Norge i to perioder. Nå satser han heller på å bli forsker i hjemlandet Sverige. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ludvig Kask Ogenblad (24) har jobbet i Norge. Hans søster og bror har også tjent penger her. Nå er det bare hans mor som er igjen her i landet. Hun jobber som anestesisykepleier, mens Ludvig Kask Ogenblad har begynt å studere biomedisin ved Universitetet i Umeå.

Dagbladet møtte Ludvig Kask Ogenblad da han nylig var ankommet landet i 2011. Han var åpen for å gjøre hva som helst, og fikk raskt jobb. Han delte leilighet med 15 andre svenske ungdommer i Oslo.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer