Nå venter de på dommen

Nokas-saken mot slutten i Stavanger tingrett

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I dag hengte David Toska lusekofta si over stolryggen i Stavanger tingrett for siste gang. Nær fire måneders bevisførsel og vitneprov er ferdig, nå trekker retten seg tilbake for å utarbeide dommen.

Toska føres tilbake til sin fengselscelle der han skal vente på straffen, 21 års forvaring eller en tidsbegrenset straff? Svaret kommer i februar.

Forvaring er som et sverd over hodet. Han vil ikke vite om eller når han igjen vil bli en fri mann. Toska sier han angrer, han vil ta utdanning og bli en lovlydig borger. Forvaring vil være en beskjed fra retten om at «vi tror ikke på deg, du er for farlig for samfunnet».

«Godgutten»:

David Toska har hatt en rolig framtreden i tingretten. Iført lusekofte, liten og rund og gjerne munter til sinns, virker han mer som en godgutt fra landet enn en kynisk forbryter.

«Vestkantgutten»:

Et par stoler bortenfor Toska sitter hans motsetning på tiltalebenken. Kjell Alrich Schumann er elegant som en børsmekler, med stadig nye slips og matchende skjorte og jakker. Han viser knapt noe mimikk, og han fører et vestkantspråk på grensen til det påtatte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer