Nå venter ekspertene hackerbølge mot mobilen

I motsetning til annen hacking vet ekspertene lite om de mobilkriminelles framgangsmåte.

DE KRIMINELLES NESTE TREKK: I sin risikorapport skriver Finanstilsynet at de frykter en kommende hacerbølge av mobiltelefoner. 
Illustrasjonsfoto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
DE KRIMINELLES NESTE TREKK: I sin risikorapport skriver Finanstilsynet at de frykter en kommende hacerbølge av mobiltelefoner. Illustrasjonsfoto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Denne uka la Finanstilsynet fram sin rapport «Risiko og sårbarhetsanalyse». Her går det fram at nordmenn ble svindlet for til sammen 143 584 000 kroner i fjor, ved bruk av betalingskort og nettbank.Nå frykter Finanstilsynet en helt ny form for kriminalitet, nemlig flere hackerangrep på mobiltelefonen.

Og i motsetning til angrep på pc har ekspertene foreløpig liten kunnskap om hvordan angrep på mobiltelefoner skjer.

- Et kappløp - Man ser allerede i dag en forflytning fra pc til mobil- og smarttelefoner blant brukerne. Og med denne forflytningen vil de kriminelle følge etter. Finanssektoren må forberede seg på at også denne typen distribusjonskanal vil bli angrepet når bruksvolumet øker. Det er derfor viktig å ha en tett oppfølging av utviklingen av kriminalitet også her. Dette blir på en måte et kappløp, sier seksjonssjef i Finanstilsynet, Frank Robert Berg til Dagbladet. I fjor ble 135 millioner kroner svindlet ved blant annet misbruk av andres bankkort, stjålet kortinformasjon og skimming. Fra nettbanker ble det stjålet litt over 8 millioner via trojanere eller stjålne sikkerhetsmekanismer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer