HER ER SKIPET: Dette norske tankskipet ble kapret i morges. 21 personer var om bord da kapringen skjedde. Besetningen skal ikke være norske.
HER ER SKIPET: Dette norske tankskipet ble kapret i morges. 21 personer var om bord da kapringen skjedde. Besetningen skal ikke være norske.Vis mer

- Nå venter vi bare på telefon fra piratene

Det norskeide, kaprede skipet beveger seg i retning piratområdet i Somalia. Rederiet får ikke kontakt med besetningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no) Et norskeid tankskip er kapret utenfor kysten av Madagaskar. Nå er det på vei i retning priatsonen utenfor Somalia.

Svenn O. Pedersen, direktør i det norske rederiet Brøvigtank som eier skipet, har ikke klart å få kontakt med den asiatiske besetningen på 21 personer om bord.

- Kapteinen på skipet ringte og fortalte at de hadde blitt kapret. Samtalen ble brutt før vi fikk greie på om det er blitt brukt vold og om kaprerne har våpen. Vi vet heller ikke hvor mange som har tatt seg om bord i skipet, sier Pedersen til Dagbladet.

Sent fredag kveld opplyste Pedersen at rederiet fortsatt ikke har kommet i kontakt med besetningen om bord eller med kaprerne.

- Vi følger med på skipets forflytninger via dets GPS-system, og ser at det fortsatt beveger seg i retning Somalia. Vi regner ikke med å høre fra piratene før skipet har kommet i den posisjonen de vil ha, sier Pedersen.

- Ingen svarer Det kaprede skipet UBT Ocean drives teknisk fra Singapore, og det er personell derfra som forsøker å gjenopprette kontakten med mannskapet.

- Telefonen i skipet ringer og ringer, men det er ingen som svarer. Vi har ikke fått kontakt med dem etter den første meldingen om kapring kom, sier Pedersen.

- Nå venter vi bare på å bli kontaktet av piratene for å høre hvilke krav de fremstiller.

Hvorvidt det blir aktuelt å utbetale løsesum, vil han foreløpig ikke gå inn på.

Tok omvei for å unngå piraterUBT Ocean kom fra Fujairah i De forente arabiske emirater og var på vei til Dar-es-Salaam i Tanzania. Det hadde tatt en omvei rundt sonen ved Somalia som er mest utsatt for pirater. Likevel skjedde kapringen.

- Dette er ikke noe hyggelig. Vest-Afrika og havet rundt Somalia er et farlig område. Men vi gjorde det vi kunne i forhold til sikkerheten. Nå jobber vi kontinuerlig med å komme i kontakt med besetningen om bord, sier Pedersen.

Skipet som er kapret er et kjemikalieskip. Det seilte under Marshall Island-flagg da det ble kapret.

Rederiet Brøvigtank har kun to skip som seiler i disse områdene. Resten er stasjonert i Europa, hvor det er langt tryggere farvann.