Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå vet dykkerne hvor de skal leite etter Burud

- Vi skal finne han. Det er bare spørsmål om tid, sier dykkerleder.

 NYE OPPLYSNINGER:  Den overlevende Asbjørn Aasheim var ute sammen med politiet i dag og har påvist mer nøyaktig sted der Per-Erik Burud sist ble sett i vannet. - Vi skal finne han, sier Roger Wisth, leder for Stavern Dykkersenter. FOTO: EIRIK H. URKE/DAGBLADET.
NYE OPPLYSNINGER: Den overlevende Asbjørn Aasheim var ute sammen med politiet i dag og har påvist mer nøyaktig sted der Per-Erik Burud sist ble sett i vannet. - Vi skal finne han, sier Roger Wisth, leder for Stavern Dykkersenter. FOTO: EIRIK H. URKE/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TJØME/OSLO (Dagbladet): Den overlevende fra båtulykken ved Tjøme, Asbjørn Aasheim, har vært ute på sjøen med politiet i dag igjen ved ulykkesstedet.

- Han har nå gitt politiet en klarere beskrivelse av hvor han sist så Burud ligge i sjøen, sier Roger Wisth, daglig leder i Stavern Dykkersenter, til Dagbladet

- Derfor har vi nå flyttet oss litt lenger sør for Flåteskjær.

- Skal finnne han - Det er dårlig sikt, men vi gir ikke opp håpet. Vi skal finne ham, det er bare snakk om et tidsspørsmål, sier Wisth til Dagbladet. Han deltar selv i dykkingen.

Vind- og strømforhold er de samme som i går.

Båten med dykkerne fra Stavern Dykkersenter kom ved 13.30-tiden inn til Natholmen, nærmeste havn til leiteområdet, for å hente mer luft til dykkerne og ta en matpause.

Den savnede Per-Erik Burud (48) er fortsatt ikke funnet. Dykkerne var klare til å ta fatt på ettermiddagøkten ved 14.30-tiden.

Strandsøk Sivilforsvaret er blitt kalt ut i ettermiddag til å fortsette strandsøkene fra i går. De skal begynne ved 14-tiden for å finsøke områdene. Mannskap fra Røde Kors har også lett i strandkanten i dag - uten resultat.

- Der vi holder på nå, er det en meget redusert sikt. Vi ser bare mellom 30 centimeter og en meter foran oss under vann. Det er på grunn av den mudrete bunnen i området, sier Wisth.

Området ligger øst for Flåtaskjær, dit Aasheim greide å svømme til fast grunn etter ulykken ved 04-tiden natt til onsdag.

Kiwi-sjefens kone Anita Burud (43) og Anne-Lene Novak Aasheim (41) ble funnet omkommet i havoverflaten kort tid etter ulykken.

 LITT LENGER SØRØST:  En av dykkerne fra Stavern Dykkersenter på vei ut i sjøen igjen i ettermiddag i nytt søk etter Per-Erik Burud. Den overlevende Asbjørn Aasheim har påvist et mer nøyaktig sted i dag for der han sist så vennen Burud i sjøen etter ulykken. FOTO: EIRIK H. URKE/DAGBLADET.
LITT LENGER SØRØST: En av dykkerne fra Stavern Dykkersenter på vei ut i sjøen igjen i ettermiddag i nytt søk etter Per-Erik Burud. Den overlevende Asbjørn Aasheim har påvist et mer nøyaktig sted i dag for der han sist så vennen Burud i sjøen etter ulykken. FOTO: EIRIK H. URKE/DAGBLADET. Vis mer