- Nå vet jeg hva jeg skal. Jeg skal betale ned all gjelda og leve godt

Uføretrygdet gjøvikenser (63) vurderte å selge leiligheten. Så vant hun fire lottomillioner.

MANGEMILLIONÆRER:  Norsk Tipping mener kveldens fire vinneren var sjeldent verdige gevinsten. - De var alle i 60-åra og uføretrygda etter å ha gjennomgått operasjoner etter skader, sier kommunikasjonsrådgiver Asbjørn Langmyr. Foto: Cornelius Poppe
MANGEMILLIONÆRER: Norsk Tipping mener kveldens fire vinneren var sjeldent verdige gevinsten. - De var alle i 60-åra og uføretrygda etter å ha gjennomgått operasjoner etter skader, sier kommunikasjonsrådgiver Asbjørn Langmyr. Foto: Cornelius PoppeVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Under kveldens Lotto-trekning vant tre personer nesten fire millioner kroner hver. Kommunikasjonsrådgiver Asbjørn Langmyr har i tre år ringt opp de nybakte millionærene og fortalt nyheten.

Han mener kveldens vinnere var spesielt verdige.

- I kveld hadde vi tilfeldigvis to lotto-vinnere og en Joker-vinner med like skjebner. De var alle i 60-åra og uføretrygda etter å ha gjennomgått operasjoner etter skader. Den tredje lotto-vinneren var en 70-åring, og pensjonister har det ikke så enkelt de heller, sier Langmyr til Dagbladet.

Uføretygdet Den ene vinneren var en dame (63) fra Gjøvik, hun er uføretrygdet etter en operasjon. Til Norsk Tipping fortalte hun at hun vurderte å selge leiligheten sin.

- Jeg hadde rett og slett ikke råd til å bo i den. Men nå vet jeg hva jeg skal. Jeg skal betale ned all gjelda og leve godt.

En annen uføretrygdet mann fra Oslo vant også. Han fortalte at han i mange år framover må gjennomgå behandlinger som han delvis må betale sjøl. 

-Du vil bare ikke tro hvor god hjelp jeg vil ha av de pengene. Nå har jeg noe å betale med, sa mannen.

Den tredje lotto-vinneren var en dame i 70-åra fra Mandal.

«Tuller du?» Kommunikasjonsrådgiver Asbjørn Langmyr ringte også opp en dame i 60-åra fra Råde i Østfold. Hun var kveldens Jokerkandidat.

- Hun lå og sov fordi hun ikke følte seg noe bra. Da hun fikk jokeren gråt hun sine modige tårer, sier Langmyr.

Summen lå på 2,9 millioner kroner.

- De har ofte vondt for å tro at det er sant når jeg ringer. «Tuller du med meg» sier dem. Etter at vinnerne har blitt overbevist sier dem at de likevel ikke kan tro på det, det er standard.

Han forteller at han ofte må lese opp kvitteringsnummeret til skeptikerne.

- Å ringe og møte millionærerne er morsomt, de er takknemmelige med mange følelser. De takker pent, og da svarer jeg alltid «takk deg sjøl, det er du som har spilt».

Ingen av kveldens vinnere ønsker å gå ut med eget navn.