Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Nå vet vi at han ikke lider

Dødstallene i Joplin stiger.

TRØSTER VENNENE: Tracey Presslor trøster sin nevøs venner etter pressekonferansen der hun bekrefter at han har blitt funnet omkommet. Foto: Scanpix/REUTERS/Eric Thayer )
TRØSTER VENNENE: Tracey Presslor trøster sin nevøs venner etter pressekonferansen der hun bekrefter at han har blitt funnet omkommet. Foto: Scanpix/REUTERS/Eric Thayer ) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En familie fra Joplin gikk tidligere denne uken ut og ba om hjelp til å finne deres sønn, Will Norton (18), som var forsvunnet etter tornadoen som rammet byen i Missouri.

Saken har fått mye oppmerksomhet, både på sosiale medier og av pressen. På en pressekonferanse i går bekreftet hans tante, Tracey Presslor, at unge Norton var funnet død, ifølge melder Associated Press (AP)

Han var på vei hjem fra eksamensfest sammen med sin far da tornadoen traff bilen han kjørte.

- Kastet ut av bilen
Medlemmer av familien har fortalt AP at faren gjentatte ganger skal ha bedt sønnen om å stoppe bilen da stormen kom, men før han rakk å gjøre det gikk tenåringens bil rundt flere ganger, og kastet den unge mannen ut av kjøretøyet.

BEKREFTER HANS DØD: Tracey Presslor holder opp et bilde av nevøen, Will Norton (18), på pressekonferansen i går, der hun bekreftet at Norton var funnet død. Foto: Scanpix/AP Photo/Charlie Riedel
BEKREFTER HANS DØD: Tracey Presslor holder opp et bilde av nevøen, Will Norton (18), på pressekonferansen i går, der hun bekreftet at Norton var funnet død. Foto: Scanpix/AP Photo/Charlie Riedel Vis mer

Faren ligger på et sykehus med skader, men sønnen ble ikke bekreftet død før sent fredags kveld.

- I det minste vet vi nå at han ikke er der ute og lider, det var godt for oss å vite at han døde momentant, sa hans tante Presslor på pressekonferansen.

- Vanskelig jobb
En etter en blir de savnede i Joplin bekreftet døde. Antall omkommende har steget til 139, og hundre er fremdeles savnet, skriver AP.

Myndighetene sier at det å få oversikt over og få bekreftet både savnede og døde har vært en vanskeligere jobb enn de hadde sett for seg. Både for de som leter for myndighetene og pårørende.

Identifiserte feil
Rett etter stormen fikk noen av de døde feil identitet, noe som nå gjør at det brukes andre metoder for å identifisere ofrene.

BYEN SOM BLE BORTE: En båt ligger blant restene som er igjen av byen Joplin. Foto: Scanpix/REUTERS/Eric Thayer
BYEN SOM BLE BORTE: En båt ligger blant restene som er igjen av byen Joplin. Foto: Scanpix/REUTERS/Eric Thayer Vis mer

- Vi lærte det på feil måte. Det var ikke bra for familiene, sier Mark Bridges, rettsmedisiner i Newton County, til AP.

En historie som har fått mye oppmerksomhet, er historien til Will Norton (18).

Hvis dødstallene i Joplin holder seg på 139, som i dag, så vil årets tornadosesong ha drept 520 mennesker, og gjøre 2011 til det året med flest døde etter tornadoer siden 1950.

Obama kommer
Per 27. mai er det foreløpige tallet på tornadovarsler 1 333 i USA, i mens gjennomsnittsantallet på bekreftede tornadoer på ett år er 1 274.

BARE RESTER IGJEN: Et amerikansk flagg henger utenfor det som var inngangen til en kirke i Joplin, Missouri. Det er bare rester igjen av byen som ble truffet av en tornado tidligere denne uka. Foto: Scanpix/EPA/LARRY W. SMITH
BARE RESTER IGJEN: Et amerikansk flagg henger utenfor det som var inngangen til en kirke i Joplin, Missouri. Det er bare rester igjen av byen som ble truffet av en tornado tidligere denne uka. Foto: Scanpix/EPA/LARRY W. SMITH Vis mer

President Barack Obama kom hjem fra sitt besøk i Europa i dag, og er ventet i Joplin i løpet av dagen.

LETER: Flere har dratt tilbake til Joplin, og leter etter rester av det de en gang eide.  Foto: Scanpix/Joe Raedle/Getty Images/AFP
LETER: Flere har dratt tilbake til Joplin, og leter etter rester av det de en gang eide. Foto: Scanpix/Joe Raedle/Getty Images/AFP Vis mer