Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå vil Aksel Lund Svindal bli motekonge

Aksel Lund Svindal håper han kan selge moteklær for 20 millioner kroner i 2018.

MOTELØVE: Aksel Lund Svindal står bak det nye motemerket Greater than A. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix.
MOTELØVE: Aksel Lund Svindal står bak det nye motemerket Greater than A. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix. Vis mer

(Finansavisen): Mens skistjerner som Lasse Kjus, Bjørn Dæhlie, Kari Traa og Therese Johaug alle har satset på klær som passer til sportslige aktiviteter, valgte Aksel Lund Svindal å lansere et motemerke da han kastet seg på klesbølgen.

Atulus, der Aksel Lund Svindal og faren Bjørn O. Svindal eier 51 prosent av aksjene, ble etablert ved årsskiftet 2016/17. Klesmerket >A – eller Greater Than A – ble lansert i utvalgte butikker og med en motevisning 31. januar i år.

Tapte penger i 2017

Ifølge Finansavisen viser det ferske 2017-regnskapet at Atulus nådde en omsetning på 2,1 millioner kroner, mens resultatet før skatt endte på minus 3,1 millioner.

- 2017 var et rent kostnads- og investeringsår der vi drev med utvikling og produksjon. Omsetningen i fjor stammer fra forskuddsbetaling fra en distribusjonspartner, forteller Marius Eckmann, som er salgsdirektør og medeier (19,5 prosent) i Atulus, til Finansavisen.

Østerrike, Sveits, Tyskland og USA

Greater Than A satser på en komplett livsstilskolleksjon. Merket vil være inne i nærmere 100 butikker til høsten. Ifølge Eckmann er hovedlinjen i dag inne i cirka 50 butikker, mens undertøyskolleksjonen selges via rundt 90 butikker. Produktene selges også via 10 butikker i utlandet; i Østerrike, Sveits, Tyskland og USA.

- Vi har en X-faktor i Aksel, og det kan gå fort med ham på laget. Vi har planer om å satse internasjonalt, og lykkes vi med det ser vi et stort potensial, sier Eckmann til Finansavisen.

Andre økonominyheter:
Du kunne doblet pengene dine på 27 dager
Flere spekulanter kastet kortene i Norwegian

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling