Nå vil Ap gi deg pass og førerkort der du bor

Jonas Gahr Støre og Lene Vågslid mener Ap må tørre å tenke nytt om nærtjenester i distriktet.

SKISSERER FRAMTIDA: Lene Vågslid, leder i justiskomitéen på Stortinget, og partileder Jonas Gahr Støre skisserer framtidas offentlige sektor som innspill til Arbeiderpartiets programkomité som starter sitt arbeid i disse dager. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet
SKISSERER FRAMTIDA: Lene Vågslid, leder i justiskomitéen på Stortinget, og partileder Jonas Gahr Støre skisserer framtidas offentlige sektor som innspill til Arbeiderpartiets programkomité som starter sitt arbeid i disse dager. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lene Vågslid, leder i justiskomitéen på Stortinget, lover enklere og mer tilgjengelige offentlige tjenester med Ap ved rattet.

- Vi vil etablere lokale sentre hvor du kan få ordnet med pass, førerkort og en rekke andre sivile oppgaver, som testamente og andre notarialtjenester. Vi vil også se på mulighetene for å styrke folks tilgang til lokal rettshjelpsveiledning og juridisk rådgivning, sier Lene Vågslid.

På partikontoret på Youngstorget i dag leder Jonas Gahr Støre det første møtet i Arbeiderpartiets programkomité, som skal utvikle den politiske plattformen foran stortingsvalget i 2021.

- Realistisk sett kan Norge få verdens beste offentlige sektor, sier Jonas Gahr Støre.

Slippe å kjøre langt

Han understreker betydningen av å ha tjenester nære folk.

- Det er for enkelt å si at vi skal gjenopprette det som var, fordi det vil ikke svare på utfordringene samfunnet står over for. Men vi må sørge for at folk slipper å kjøre langt for å ordne den minste lille ting, sier Støre.

- Derfor må vi tenke desentralisering på en ny måte. Veien å gå er denne: Sentraliser det du må, desentraliser det du kan. Vi har gjort alt for lite av det siste, sier Ap-lederen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer