Nå vil Arbeidstilsynet straffe dette med bøter

Skal bruke bøter for å rydde opp i «useriøse» virksomheter.

UTEN SIKRING:  Dagbladet skrev i november 2009 om flere polske arbeidere som jobbet på et tak i Røyken kommune i Buskerud - uten tilstrekkelig sikring. Nå er arbeid i høyden ett av fire hovedområder som Arbeidstilsynet vil bøtlegge. Dette vil blant annet omfatte regler for stillas, bruk av arbeidsutstyr i høyden, verneutstyr og opplæring. Foto: Johnny Olsen / Dagbladet
UTEN SIKRING: Dagbladet skrev i november 2009 om flere polske arbeidere som jobbet på et tak i Røyken kommune i Buskerud - uten tilstrekkelig sikring. Nå er arbeid i høyden ett av fire hovedområder som Arbeidstilsynet vil bøtlegge. Dette vil blant annet omfatte regler for stillas, bruk av arbeidsutstyr i høyden, verneutstyr og opplæring. Foto: Johnny Olsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Arbeidstilsynet har fått et nytt våpen i kampen mot useriøse virksomheter i bygg-, anlegg- og renholdsbransjen.

Fra nå av skal de nemlig bøtelegge grove og gjentatte brudd på arbeidsmiljøloven.

- Sosial dumping og utnyttelse av arbeidskraft blir stadig mer organisert og satt i system. Vi møter aktører som bruker mer og mer utspekulerte og slue metoder for å sno seg unna lovverket, sier direktør i Arbeidstilsynet Ingrid Finboe Svendsen til Dagbladet.

Bryter loven igjen og igjen Problemer med sosial dumping, farlig arbeid og lureri med kontrakter, skatt og dokumentasjonskrav er økende i Norge, og bøter har vært et etterlengtet virkemiddel for å få has på useriøse firmaer som utnytter sine arbeidere.

- Vi ser ofte at de som får pålegg retter seg etter påleggene på det bygget de er, men fortsetter med de samme farlige løsningene på neste sted. Da er det greit med et sterkere virkemiddel så vi slipper å tilbake til den samme virksomheten gang på gang. De virkemidlene vi har hatt fram til nå har jo hatt effekt, men vi er veldig glade for å kunne ta i bruk økonomisk sanksjon, sier Finboe Svendsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer