- Nå vil Assad ha valg i Syria

Ønsker å stille selv «hvis folket vil det», ifølge russisk politiker.

 ØNSKER VALG:  Syrias president Bashar al-Assad ønsker nyvalg skal en tro russiske kilder. Foto: EPA/SANA / HANDOUT
ØNSKER VALG: Syrias president Bashar al-Assad ønsker nyvalg skal en tro russiske kilder. Foto: EPA/SANA / HANDOUTVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Syrias president Bashar al-Assad åpner for å holde valg i det krigsherjede landet, og er selv beredt til å delta hvis folk ønsker det, opplyser en russisk parlamentariker.

- Han er villig til å gjennomføre valg og vil ha deltakelse fra alle politiske retninger som ønsker å gjøre Syria til et bedre sted, sier den russiske parlamentarikeren Aleksander Jusjenko på telefon til nyhetsbyrået AFP etter å ha møtt Assad i Damaskus.

Assad er villig til å delta i valget selv «hvis folk ikke er motstandere av det», opplyser Jusjenko, som representerer det russiske kommunistpartiet.

Under det halvannen times lange møtet i Syrias hovedstad understreket Assad at han er klar til å starte samtaler om reformer og valg kun etter at Syria har kvittet seg med ekstremistgruppen Den islamske staten (IS), legger Jusjenko til.

USA og andre vestlige land har uttalt at Assad ikke har noen framtid i Syria og at han må trekke seg umiddelbart eller i hvert fall i løpet av en overgangsperiode.

Russland støtter Assads regime og landets offisielle politikk er å si at det syriske folk må få bestemme sin egen skjebne selv.

Lørdag tok Russlands utenriksminister Sergej Lavrov til orde for å støtte moderate opprørsgrupper som kjemper mot både ekstremistgrupper som IS og mot Assad, og samtidig sa Lavrov at det er på tide å forberede valg i Syria.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram