Nå vil de kreve enda mer penger av Facebook

Hevder de fant opp Facebook. Vil gi tilbake forliket på 382,6 millioner de fikk i 2008 - for prøve å få mer.

VIL HA MER: Tvillingene Tyler (t.v) og Cameron Winklevoss (t.h) vil sammen med Divya Narendra gå til nytt søksmål mot Facebook. Foto: AP Photo/Charles Krupa/Scanpix
VIL HA MER: Tvillingene Tyler (t.v) og Cameron Winklevoss (t.h) vil sammen med Divya Narendra gå til nytt søksmål mot Facebook. Foto: AP Photo/Charles Krupa/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kampen om Facebook er på ingen måte over mellom Facebook-sjef Mark Zuckerberg og tvillingene Tyler og Cameron Winklevoss (29) - mest kjent for de som er interesserte i kapproing, og nå sist for karakterene i filmen om Facebook, «The Social Network».

- Ført bak lyset Helt siden det ble inngått et forlik på 65 millioner amerikanske dollar i verdier (omtrent 382,6 millioner kroner) i 2008, har de kjempet for å få det omgjort fordi de mener de ble villedet om verdien på avtalen.

I tillegg til å være i krig med Facebook og Zuckerberg, startet de en krig med advokatene som bisto dem til å komme fram til forliket, skriver The New York Times. Men en dommer bestemte nylig at de måtte betale advokatene 13 millioner dollar.

Tvillingbrødrene mener at det var de som sammen med Divya Narendra fant opp ideen om Facebook, og at Mark Zuckerberg stjal den.

45 millioner dollar av de totalt 65 millionene var i Facebook-aksjoner, og Winklevoss-tvillingene mener de ble ført bak lyset om verdien av dem. Det er estimert at aksjene i dag har en verdi på 140 millioner dollar - altså over 818 millioner kroner.

Kan tape alt Men kampen mot Facebook og Zuckerberg har ikke vært lett, skriver The New York Times. Så sent som i går skal brødrene ha vurdert å droppe hele konflikten mot Facebook, og skal til og med ha skrevet ferdig en uttalelse der de kunngjorde nettopp det.

Men til slutt bestemte de seg for å fortsette.

Den første måneden av 2011 vil tvillingbrødrene og Narendra be ankedomstolen i San Francisco om å omgjøre forliket slik at de kan rettsforfølge den originale saken deres mot Facebook og Zuckerberg - for å få enda mer penger. Eller eventuelt tape alt.

Men risikoen er også stor for Facebook. Dersom ankedomstolen omgjør forliket, må selskapet bestemme seg om de vil tilby dem en høyere forlikssum eller om de vil bringe saken foran en domstol.

- Handler ikke om penger Til The New York Times gjør Winklevoss-brødrene det klart at det ikke primært handler om penger, men om prinsippet og rettferdighet.

NEKTER FOR Å HA STJÅLET IDEEN: Facebook-sjef Mark Zuckerberg nekter for å ha stjålet ideen om Facebbok. Foto:  AP Photo/Marcio J. Sanchez/Scanpix
NEKTER FOR Å HA STJÅLET IDEEN: Facebook-sjef Mark Zuckerberg nekter for å ha stjålet ideen om Facebbok. Foto: AP Photo/Marcio J. Sanchez/Scanpix Vis mer

- Prinsippet er at de ikke kjempet en rettferdig kamp. Prinsippet er at Mark stjal ideen, sier Tyler Winklevoss til avisa.

- Det vi ble enige om, var ikke det vi fikk. Det burde ikke være sånn at Mark Zuckerberg kan komme seg unna med denne oppførselen, mener broren Cameron.

Zuckerberg på sin side har hele tiden nektet for at han stjal ideen om Facebook av Winklevoss-tvillingene. Han hevder de planla en dating-side, og ikke et sosialt nettverk.

KAPPROERE: Tyler og Cameron Winklevoss har tidligere deltatt i OL i Beijing der de kom på 6. plass, og trener nå for å delta i OL i London i 2012. Foto: AFP Photo/Mustafa Ozer/Scanpix
KAPPROERE: Tyler og Cameron Winklevoss har tidligere deltatt i OL i Beijing der de kom på 6. plass, og trener nå for å delta i OL i London i 2012. Foto: AFP Photo/Mustafa Ozer/Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer