Nå vil de levere flyvende pizza på døra

- Vi er veldig seriøse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Opplevd at magen rumler mens du irriterer deg over at pizzabudet er for sent ute og bekymrer deg over at pizzaen allerede er lunken?

Nå har pizzakjeden Domino's Pizza funnet ut hvordan pizzaen garantert kan leveres til riktig tid.

Sammen med det engelske reklamebyrået T + Biscuits har de bygget en drone, og håper å snart kunne levere pizzaer helt uavhengig av forsinkende trafikkøer.

«The Domicopter» Dronen, som er døpt til «The Domicopter» flyr nemlig fram til målet på bare noen minutter - og sørger samtidig for at pizzaen er varm ved ankomst.

- Vi ville gjøre flyvende pizzaer mulig og er veldig seriøse på det, sier Tom Hatton, grunnlegger av T + Biscuits til NBC News.

Kjeden har til å begynne med fokusert på å utvikle en drone som tåler en vekt på inntil to pizzaer og som skal kunne transportere dem i lufta på 100 meters høyde.

Vellykket testtur I forrige måned gjennomførte de dronens første testtur som pizzabud i Guildford utenfor London. Testdronen brakte med seg to store pepperonipizzaer, og fikk dermed kallenavnet «Pepperdroney».

For at pizzaene skulle holde seg varme gjennom den luftige leveransen, ble de pakket i en isolert bag. Deretter fraktet dronen dem de rundt seks kilometerene fram til målet.

Testturen ble fjernstyrt fra en person på bakken ved avreisestedet, men planen skal være at dronen i framtida kan styres ved hjelp av GPS og helt uten mennesker.

To kameraer som var montert på dronen sørget for å filme hele den rundt ti minutter lange turen, som til slutt endte i hendene til kunden, som var fornøyd over å få varm pizza levert på kort tid.

- Det gikk mye fortere enn hvis vi skulle ha brukt et vanlig pizzabud fordi dronen ikke trengte å stoppe på rødt lys. Vi var overrasket over hvor lett det gikk, sier Hatton.

- Vil levere pizza raskere Til NBC News sier en talsperson for britiske Domino's Pizza at kjeden hele tiden er på jakt etter nye måter å levere pizzaer så raskt som mulig på.

«Vi hadde mye moro med å sette sammen videoen av dronen. Det ville vært flott om pizzaer en dag kunne fly.»

Håpet er også at dronen etter hvert kan utvikles til å takle tyngre vekt, og at den også skal kunne frakte med seg drikke.

Til tross for at testturen var vellykket vil det fortsatt gå tid før det flyvende pizzabudet blir en realitet. T + Buscuits skal nå jobbe videre med å blant annet sørge for at sikkerhetsrutinene er gode nok.