FUNNET DREPT:  Vegar Bjerck ble funnet drept i et garasjeanlegg på Skøyen 18. desember 2008. Foto: Jacques Hvistendahl/ Dagbladet
FUNNET DREPT: Vegar Bjerck ble funnet drept i et garasjeanlegg på Skøyen 18. desember 2008. Foto: Jacques Hvistendahl/ DagbladetVis mer

Nå vil den drapstiltalte naboen forklare seg

Fruktkniv funnet i leiligheten hans er et sentralt bevis i rettssaken om Skøyen-drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Påtalemyndigheten mener den drapstiltalte 44-åringen drepte 43 år gamle Vegar Bjerck i et garasjeanlegg på Skøyen i Oslo 18. desember 2008.

Blant politiets teorier er at Bjerck ble drept fordi han overrasket drapsmannen da han med vilje laget riper i en feilparkert bil i garasjeanlegget.

Fruktkniv Politiets etterforskere fattet tidlig mistanke om dette da de fant ripene på den feilparkerte bilen og satte derfor opp et skjult kamera i garasjen, for deretter å feilparkere en sivil politibil. Seinere får politiet full klaff, og 44-åringen blir filmet mens han ripet opp biler.

Den drapstiltalte vil i dag få forklare seg om drapet. Han har hittil nektet straffskyld og avvist å ha noe med saken å gjøre.

Dagbladet var i går kveld i kontakt med den tiltalte naboen. Han ønsket ikke å kommentere saken før den kommer opp for retten.

Et av aktor Svein Holdens hovedbevis i drapssaken, er en fruktkniv som ble funnet hjemme hos den tiltalte 44-åringen.

Holden mener dette er et viktig bevis. Tyske krimteknikere har undersøkt kniven og konkludert med at kniven ble brukt og hadde spor som samsvarte med et av ribbeina til Bjerck.

Dette bestrides derimot av professor Per Holck. I morgen vil han opptre som forsvarer Knut Lindboes vitne etter at to andre professorer har vitnet.

Politihund markerte oppgang Bortsett fra fruktkniven, skal også en politihund være sentral. Ifølge VG skal hunden bare minutter etter at Bjerck ble funnet død ha markert for spor utenfor oppgangen til den drapstiltalte naboen.

44-åringen er tiltalt for både drapet på Bjerck og for å ha ripet opp en bil ved to anledninger. For drapet risikerer han opptil åtte års fengsel og for skadeverket bøter eller fengsel inntil ett år.

I tillegg til at han risikerer opptil ni års fengsel, vil bistandsadvokat Anne Kristine Bohinen for de etterlatte, kreve opptil 300 000 kroner i oppreisningserstatning.

- Jeg mener påtalemyndigheten har en god sak, sier Bohinen til Dagbladet.

Bohinen bekrefter at fruktkniven og politihundens markeringer er blant det som ansees som vesentlige bevis og som hun begrunner i at påtalemyndigheten har en god sak.

- Men det er opptil tingretten å dømme hva de mener er viktig bevis for saken, men jeg mener påtalemyndigheten har en god sak. Jeg blir å framme krav om oppreisningserstatning og utgifter i forbindelse dødsfallet. Kravet er totalt på opptil 300 000 kroner, men oppreisningen blir også opptil rettens skjønn å vurdere, sier Bohinen.

44-åringens forsvarer var ikke tilgjengelig for kommentarer etter gjentatte forsøk i går kveld.