Nye pensjonsregler for 800 000 offentlig ansatte

- Nå vil det lønne seg å jobbe lenger

Den siste store brikken i pensjonsreformen faller nå på plass, sier arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie.

NYE REGLER: I statsråd onsdag legger regjeringen og arbeidsminister Anniken Hauglie (H) fram lovforslaget for en ny offentlig tjenestepensjon. Det skjer etter årelange drøftinger med arbeidstakerorganisasjonene. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NYE REGLER: I statsråd onsdag legger regjeringen og arbeidsminister Anniken Hauglie (H) fram lovforslaget for en ny offentlig tjenestepensjon. Det skjer etter årelange drøftinger med arbeidstakerorganisasjonene. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

182 sider langt er lovforslaget om ny pensjon i offentlig sektor som fremmes i statsråd onsdag. Forslaget følger opp avtalen om offentlig tjenestepensjon som regjeringen inngikk med arbeidstakerorganisasjonene i mars i fjor.

- Avtalen er sterkt ønsket av offentlig ansatte og deres organisasjoner, men også av staten som arbeidsgiver. Endelig får også de offentlig ansatte nyte godt av fordelene med pensjonsreformen. De kan ta ut pensjon fra 62 år og jobbe ved siden av, uten at pensjonen avkortes, sier Hauglie.

I det gamle systemet fikk offentlig ansatte full pensjonsopptjening etter 30 år. Uansett om de fortsatte å jobbe etter dette, økte ikke pensjonen deres.

- Det blir det nå en endring på. Den nye offentlige tjenestepensjonen vil stimulere til å få folk til å jobbe lenger. Det blir også lettere å bytte jobb fra offentlig til privat sektor uten å tape pensjon, sier Hauglie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer