Nå vil FIFA-toppen finne ut hvem som misbruker navnet hans

Sto som avsender av mystisk korrupsjons-epost.

TAR GREP: I en e-post til Dagbladet gjør tidligere FIFA-generalsekretær Michel Zen Ruffinen det nå klart at han vil kontakte AOL for å gjøre et forsøk på å finne ut hvem som har stjålet identiteten hans. Arkivfoto: AP / NTB scanpix
TAR GREP: I en e-post til Dagbladet gjør tidligere FIFA-generalsekretær Michel Zen Ruffinen det nå klart at han vil kontakte AOL for å gjøre et forsøk på å finne ut hvem som har stjålet identiteten hans. Arkivfoto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet fortalte fredag hvordan en ukjent avsender spredte grove korrupsjonsbeskyldninger om FIFA ved hjelp av en falsk e-postadresse.

Avsenderen brukte en e-postadresse opprettet i navnet til tidligere FIFA-generalsekretær Michel Zen Ruffinen, der han tipset om en Facebook-side og en Twitter-profil - i navnet til sveitsiske Marcel Mathier, som inntil nylig var leder for disiplinærkomiteen i FIFA.

E-postadressen var opprettet hos AOL. I en e-post til Dagbladet gjør Michel Zen Ruffinen det nå klart at han vil kontakte AOL for å gjøre et forsøk på å finne ut hvem som har stjålet identiteten hans.

- Svindel - Dette er svindel, skriver Zen Ruffinen i e-posten.

- Jeg har aldri sendt noen slik e-post til noen om herr Mathier. Jeg aner ingenting om at herr Mathier har hatt noen slik Facebook-side, noe jeg ellers betviler. Og han ville definitivt ikke framsette slike påstander om FIFA-tilknyttede personer, skriver Zen Ruffinen til Dagbladet.

- Jeg vil kontakte AOL for å se om det er mulig å spore hvor den forfalskede e-postadressen ble opprettet, men tror ikke det vil lede til noe. Det er trist at noen misbruker andres navn på denne måten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer