Nå vil FIFA-toppen finne ut hvem som misbruker navnet hans

Sto som avsender av mystisk korrupsjons-epost.

TAR GREP: I en e-post til Dagbladet gjør tidligere FIFA-generalsekretær Michel Zen Ruffinen det nå klart at han vil kontakte AOL for å gjøre et forsøk på å finne ut hvem som har stjålet identiteten hans. Arkivfoto: AP / NTB scanpix
TAR GREP: I en e-post til Dagbladet gjør tidligere FIFA-generalsekretær Michel Zen Ruffinen det nå klart at han vil kontakte AOL for å gjøre et forsøk på å finne ut hvem som har stjålet identiteten hans. Arkivfoto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet fortalte fredag hvordan en ukjent avsender spredte grove korrupsjonsbeskyldninger om FIFA ved hjelp av en falsk e-postadresse.

Avsenderen brukte en e-postadresse opprettet i navnet til tidligere FIFA-generalsekretær Michel Zen Ruffinen, der han tipset om en Facebook-side og en Twitter-profil - i navnet til sveitsiske Marcel Mathier, som inntil nylig var leder for disiplinærkomiteen i FIFA.

E-postadressen var opprettet hos AOL. I en e-post til Dagbladet gjør Michel Zen Ruffinen det nå klart at han vil kontakte AOL for å gjøre et forsøk på å finne ut hvem som har stjålet identiteten hans.

- Svindel - Dette er svindel, skriver Zen Ruffinen i e-posten.

- Jeg har aldri sendt noen slik e-post til noen om herr Mathier. Jeg aner ingenting om at herr Mathier har hatt noen slik Facebook-side, noe jeg ellers betviler. Og han ville definitivt ikke framsette slike påstander om FIFA-tilknyttede personer, skriver Zen Ruffinen til Dagbladet.

- Jeg vil kontakte AOL for å se om det er mulig å spore hvor den forfalskede e-postadressen ble opprettet, men tror ikke det vil lede til noe. Det er trist at noen misbruker andres navn på denne måten.

Nye beskyldninger På begge profilene ble det framsatt svært grove påstander om korrupsjon i forbindelse med tildelingen av 2022-VM til Qatar. Både FIFA, Mathier og Zen Ruffinen var krystallklare på at profilene var falske.

- Jeg har aldri hatt noen Facebook-profil, og har ikke skrevet noe av dette, sa Mathier.

I går ble det framsatt nye beskyldninger på Facebook-profilen. Også disse gjaldt tildelingen av VM 2022 til Qatar.

Dagbladet har søkt FIFA for en kommentar til de nye beskyldningene, foreløpig uten hell.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer