Du leser nå Dagbladet Pluss

Nå vil Frp kreve OLJEFEST

Sentrale Frp-politikere vil øke oljepengebruken for å finansiere kostbare valgløfter. Om knappe to uker står det endelige slaget i den blåblå regjeringen om budsjettet for 2015.

SÅ STOR SKAL POTTEN VÆRE: Siv Jensen vil kreve oljefest under høstens budsjettbehandling. Og mange lovnader skal innfris. Foto Nina Hansen
SÅ STOR SKAL POTTEN VÆRE: Siv Jensen vil kreve oljefest under høstens budsjettbehandling. Og mange lovnader skal innfris. Foto Nina HansenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Handlingsregelen gir rom for å bruke 4 prosent av avkastningen av oljefondet. Jeg forventer at Siv og regjeringen bruker dette handlingsrommet, sier Frp-representant Jan Arild Ellingsen til Dagbladet.

Et utålmodig Frp legger nå hardt press på partileder og finansminister Siv Jensen og hennes lag i regjeringskontorene. I fjorårets budsjett brukte regjeringen 2, 8 prosent av avkastningen av oljefondet. I år vil Frp forsyne seg med langt mer.

- I fjor viste vi alle som spådde at landet ville gå til grunne med Frp i regjering, at vi kunne styre økonomien. I år må vi tørre å bruke penger for å vise Frp-politikk. Stortinget har sagt at det er forsvarlig å bruke 4 prosent av avkastningen av oljefondet.