Nå vil Hadia ta grep for å skjerpe cybersikkerheten

Justiskomiteens leder vil ha overordnet cyberstrategi.

VIL SKJERPE CYBERSIKKERHETEN: Hadia Tajik, leder for justiskomiteen på Stortinget, fremmer nå forslag om en overordnet cybersikkerhetsstrategi. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
VIL SKJERPE CYBERSIKKERHETEN: Hadia Tajik, leder for justiskomiteen på Stortinget, fremmer nå forslag om en overordnet cybersikkerhetsstrategi. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hadia Tajik, leder for justiskomiteen på Stortinget, foreslår nå at det innføres en overordnet cybersikkerhetsstrategi.

- Vi har en strategi for informasjonssikkerhet fra 2012 og en strategi for forsvarssektoren fra 2013, men mangler en overbygning.  Vi mangler i dag er en politisk forankret nasjonal sektorovergripende cybersikkerhetsstrategi, sier Tajik til Dagbladet.

Ingen sikkerhet Forslaget kommer etter serien «Null_CTRL» brukte Dagbladet nettjenesten Shodan for å kartlegge hvilke enheter som er koblet til Internett i Norge, og hva det er mulig for hvem som helt å finne uten sikkerhet på nett.

- Det har vært veldig bra at Dagbladet har gått så grundig igjennom noen av de digitale sårbarheten som finnes. Jeg er også glad for at Nasjonal sikkerhetsmyndighet nå bygger opp en tjeneste som kan ettergå hvilke sårbarheter firmaer har og fjerne dem. Når det er blitt så godt eksponert hos Dagbladet er det bra at NSM tar konsekvensen av det, sier Tajik til Dagbladet.

- Det er akkurat sånn vi må jobbe for å stå bedre rustet til å møte sårbarhetene og utfordringene innenfor cyberfeltet, sier Tajik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer