Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå vil han bli fylkesordfører

Terje Riis-Johansen går av i morgen. Beslutningen ble tatt i julen.

- SISTE BESLUTNING: Tirsdag presenterte olje- og energiminister Terje Riis-Johansen regjeringens endelige avgjørelse om å bygge strømmaster og ikke sjøkabel i Hardanger. Det vil bli hans siste beslutning som statsråd, hvis han går av i morgen. Foto: Morten Holm / Scanpix
- SISTE BESLUTNING: Tirsdag presenterte olje- og energiminister Terje Riis-Johansen regjeringens endelige avgjørelse om å bygge strømmaster og ikke sjøkabel i Hardanger. Det vil bli hans siste beslutning som statsråd, hvis han går av i morgen. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): VG Nett melder at olje- og energiminister Terje Riis-Johansen går av i dag i statsråd. Dagbladet får også bekreftet dette fra regjeringskilder. Senterpartimannen ønsker nå å bli fylkesordfører i Telemark.

- Han bestemte seg i julen. Da fikk han en forespørsel fra nominasjonskomiteen i Telemark om han ville bli fylkesordfører. Det hadde han lyst til, sier en regjeringskilde til Dagbladet.

- Kvittert ut viktige saker Beslutningen ble kjent for resten av regjeringen tidlig i januar. Årsaken til at avgangen skjer nå, er på grunn av fristen til nominasjonskomitten 1. april og fordi en ny statsråd må være klar til regjeringens budsjettkonferanse som starter søndag.

- Sp har i tillegg kvittert ut en rekke store og viktige saker, sier kilden.

Avgangen kommer etter en uke der regjeringen har utsatt rensingen på Mongstad, samt gått inn for å bygge strømmaster i Hardanger. Det skal ha vært taktiske grunner for å la Riis-Johansen gjøre seg ferdig med de tunge sakene før han forlater statsrådposten.

Borten Moe tar over Det har lenge vært ventet at Riis-Johansen ville gå av som statsråd.

Han har høstet mye kritikk for håndtering av «monstermastene» i Hardanger, der Regjeringen ble presset til å gjennomføre en ny runde med evalueringer av sjøkabelalternativet.

Arvtager skal ifølge VG Nett være Senterparti-kollega Ola Borten Moe.

Lettet Hauge Bellona-leder Frederic Hauge er slett ikke overrasket over at Riis-Johansen går av. Han har hele uken snakket om at det nå er på tide at olje- og energiministeren går av.

- Jeg hørte at det skulle skje etter landsmøtet i Senterpartiet, men jeg tror den siste uken har vært tøff for ham, sier Hauge til Dagbladet.

- Håndteringen av Mongstad-saken spesielt har vært ekstremt dårlig. Dette er en stor lettelse, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling