Nå vil han fjerne topplokket på snusboksene

Og vurderer å kreve rette kanter på boksene.

VIL REDUSERE BRUKEN: I februar viste Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) fram de ny innpakningene til snus og tobakkspakker. I høringsnotatet de sendte ut før påske går det også fram at de vil fjerne topplokket på snusboksene, og at de vurderer å innføre regler om at snusbokser må ha kanter.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
VIL REDUSERE BRUKEN: I februar viste Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) fram de ny innpakningene til snus og tobakkspakker. I høringsnotatet de sendte ut før påske går det også fram at de vil fjerne topplokket på snusboksene, og at de vurderer å innføre regler om at snusbokser må ha kanter. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I 2014 ble det solgt 58 214 730 bokser posesnus i Norge. Det tilsvarer omtrent 1,4 milliarder snuspriller.

Inntil nå har brukerne kunnet plassere den brukte snusen i et rom på toppen av snusboksen. Det vil Helse- og omsorgsdepartementet ha slutt på.

I «høringsnotat om forslag til standardiserte tobakkspaknigner og gjennomføring av Tobakkskonvensjonen artikkel 5.3», som ble sendt ut før påske, tar helseminister Bernt Høie (H) til orde for flere tiltak som skal redusere bruken av røyk og snus i Norge.

Et av forslagene er at de vil fjerne topplokket på snusboksene, det lille rommet der man legger brukt snus.

- Departementet foreslår at snusboksene standardiseres når det gjelder form og materiale. En rekke snusprodukter med utradisjonell design har kommet på markedet de siste årene, noe som har bidratt til produktets økte appell overfor ungdom. Departementet anser derfor at det er spesielt viktig å standardisere disse produktene, står det i notatet.

- Departementet har foreslått at snusboksene skal ha et enhetlig flatt lokk. Dette innebærer at det ikke lenger vil være tillatt med et lokk oppe på lokket av snusboksen eller andre designelementer som kan øke attraktiviteten overfor unge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.