NÅ: Vil hastebehandle statlig overtakelse

SV vil ikke vente lenger.

HASTEBEHANDLING: SV vil ikke vente lenger, og ber Stortinget hastebehandle en offentlig overtagelse av ambulanseflydriften i nord. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
HASTEBEHANDLING: SV vil ikke vente lenger, og ber Stortinget hastebehandle en offentlig overtagelse av ambulanseflydriften i nord. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Opposisjonen på Stortinget ønsker at det offentlige skal overta driften av ambulansefly i nord.

Kravet kommer etter uker med nedsatt kapasitet og tidvis lange ventetider på å få ambulansefly. Årsaken har vært teknisk feil på ambulanseflyene.

SV ba i dag Stortinget om å hastebehandle en offentlig overtagelse av luftambulansen. Dette bekrefter nestleder Torgeir Knag Fylkesnes (SV) overfor Dagbladet mandag morgen.

- Vi er i en nasjonal krise, og regjeringen møter dette med et lappeteppe av hastetiltak. Det må skjæres gjennom nå slik at vi raskest mulig får en tjeneste som setter sikkerheten til folk først, sier Fylkesnes til Dagbladet.

Forslaget ble lagt fram for Stortinget klokka 10 i dag. Fylkesnes har flørtet med tanken tidligere: På fredag fortalte han VG at han ville legge fram et forslag om umiddelbar overtagelse.

Luftambulansetjenesten sa søndag at de håper at alle flyene som har vært ilagt værrestriksjoner, skal være reparert innen mandag. Samtidig opprettholdes ekstraberedskapen. Babcock-flyene som var ute av drift, er nå faset inn igjen, ifølge NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer