Nå vil Islamsk stat slåss med Putin også

Legger seg ut med USAs og Russlands presidenter - samtidig.

UTFORDRER PUTIN:  I en ny video utfordrer krigere fra Islamsk stat en ny stormakt. - Denne skal vi sende til deg, sier de om jetflyet på de står på.
UTFORDRER PUTIN: I en ny video utfordrer krigere fra Islamsk stat en ny stormakt. - Denne skal vi sende til deg, sier de om jetflyet på de står på. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Selv om USAs president Barack Obama og Russlands president Vladimir Putin ikke helt har funnet tonen seg imellom, har de i det minste fått en felles fiende.

I en video som er publisert på TV-kanalen Al-Arabiya står og sitter medlemmer av terrorgruppa Islamsk stat på et russiskprodusert kampfly et sted i den syriske provinsen Rakka.

Gruppa kontrollerer nå store landområder i det nordlige Irak og Syria.

- Skal frigjøre Tsjetsjenia Her er budskapet til Russlands president Vladimir Putin fra opprørerne på flyet, ifølge nyhetsbyrået AFP:

«Dette er et budskap til deg, å Vladimir Putin, dette er jetflyene som du har sendt til Bashar, vi skal sende dem til deg, med Guds hjelp, husk det», sier en av dem på arabisk, ifølge den russiske tekstingen i videoen.

«Og vi skal frigjøre Tjetsjenia og hele Kaukasus, med Guds hjelp», fortsetter han med referanse til en av den russiske føderasjonens «problemrepublikker» Tjetsjenia, hvor muslimer utgjør majoriteten.

Det skal også være tsjetsjenere blant IS' krigere fra land utenfor Midt-Østen.

- Truer Putins «trone» Mannen på flyet gjør det helt klart hvem han representerer:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer