Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Nå vil jeg være skadefri

Per Sandberg på jobb igjen på mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Første gang etter at han gikk ut i sykemelding for tre uker siden, stilte nestformann i Frp, Per Sandberg, opp i et intervju med NRK Dagsrevyen i kveld. Sandberg sier i intervjuet at han har ett nyttårsløfte til seg selv i år:

- Nå vil jeg ha noen år fremover som er skadefrie. Jeg kan ikke påføre mine nærmeste, partiet og meg selv den type belastninger som jeg har gjort i dette tilfellet.

Tilfellet Sandberg snakker om, er da han etter en juleavslutning for Stortingets transport- og kommunikasjonskomité gikk på talerstolen etter å ha drukket tre akevitt og en øl.

Avsløringen kom i VG, og flere medier fulgte opp saken. Senere på dagen valgte Per Sandberg å sykmelde seg.

Angst

Juleferien har Sandberg tilbragt sammen med sønnen og samboeren i Senja i Troms. Der har han ligget mest på sofaen og slappet av.

- Jeg var redd og hadde rett og slett angst for å gå ut på en pub, sier Sandberg i intervjuet.

Han har registrert at mange mener han er en trygdemisbruker, sier han aldri har vært så syk som den dagen sprit-avsløringen kom frem i media.

TALER: Etter tre akevitt og én øl, talte Sandberg på Stortingets talerstol. Mandag er han tilbake på jobb etter tre uker sykemelding.
TALER: Etter tre akevitt og én øl, talte Sandberg på Stortingets talerstol. Mandag er han tilbake på jobb etter tre uker sykemelding. Vis mer

- Jeg fikk rett og slett ikke til å puste, og jeg tenkte på... i ettertid, så hadde jeg rett og slett blackout, sier han.

Tilbake

Men på mandag er altså Per Sandberg tilbake på jobb.

- For å være ærlig har jeg en viss angst for å begynne på igjen, sier Sandberg, som gjerne skulle vært saken foruten.

- Det tror jeg at jeg kan si både på vegne av partiet og av Stortinget, sier Sandberg til NRK Dagsrevyen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!