BØRSTRØBBEL: En investor ser på en elektrisk tavle på børsen i Huaibei i Anhui-provinsen. Kina vil stenge børsene hvis de faller for mye. Foto: NTB Scanpix.
BØRSTRØBBEL: En investor ser på en elektrisk tavle på børsen i Huaibei i Anhui-provinsen. Kina vil stenge børsene hvis de faller for mye. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

Nå vil Kina stenge børsene hvis de faller for mye

Ny regel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Myndighetene i Kina planlegger innføring av en regel om midlertidig stenging av landets børser hvis de synker eller stiger for mye.

Det går fram av en uttalelse fra børsene i Shanghai og Shenzhen tirsdag.

Hvis indeksen CSI 300 svinger mer enn fem prosent, skal aksjehandelen opphøre i en halvtime. Og hvis oppgangen eller nedgangen er på mer enn sju prosent, skal børsene stenges resten av dagen.

Formålet med tiltaket er «langsiktig stabilitet og en sunn utvikling i markedet for verdipapirer», heter det i uttalelsen. Kinas aksjemarkeder har de siste månedene vært preget av kraftige fall, og den viktigste indeksen ved Shanghai-børsen har sunket om lag 40 prosent siden midten av juni.

Regelen om midlertidig børsstenging er godkjent av kinesiske finansmyndigheter, men børsene oppfordrer likevel folk til å komme med innspill og si hva de mener om det foreslåtte tiltaket.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram