Nå vil Lego bytte ut plasten

Investerer 1 milliard danske kroner i jakten på bærekraftige leker.

KJENTE KLOSSER:  De aller fleste nordmenn har satt sin fot på en legokloss. Nå går LEGO knallhardt inn for å skifte ut materialet som de harde klossene er laget av. 
Foto: Jørn H.Moen, Dagbladet
KJENTE KLOSSER: De aller fleste nordmenn har satt sin fot på en legokloss. Nå går LEGO knallhardt inn for å skifte ut materialet som de harde klossene er laget av. Foto: Jørn H.Moen, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Siden Lego i 1947 begynte å bytte ut treleker med plast har firmaet bidratt til mangfoldige tonn av det sistnevnte materialet.

Nå skal den danske giganten etter sigende tilbake til røttene.

Den 16. juni meldte Billund-firmaet at Lego hadde investert rundt 1 milliarder danske kroner, eller 1,18 milliarder norske kroner, i et prosjekt med over hundre ansatte.

Vil bli miljøvennlige Målet er miljøvennlige byggeklosser fra Billund.

- Investeringen er vårt forsøk på å gjøre noe positivt for planeten som barna kommer til arve, sier Kjeld Kirk Kristiansen ifølge amerikanske NBC.

Likevel kan det gå noen år før de spisse brikkene du har under sofaputer og i bøttekott får grønne søskenbarn.

Legos målsetning er å gå over til fornybart materiale innen 2030.

Fortsatt mye plast På veien dit har de, ifølge pressemeldingen, tatt steg som å bruke mindre innpakninger og investert i vindmølleparker utenfor Danmarks grenser.

Likevel blir det fort mye plast. Nærmere bestemt 6 000 tonn i året, ifølge NBC.

Hvis lekedistributøren fortsetter i dagens tempo vil femten nye år med dagens materialbruk bety svimlende 90 000 tonn med plastikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.