Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå vil MANGE amerikanere ha Michelle Obama som president

Twitter er fullt av lovord. 

USAs førstedame Michelle Obama tok av silkehanskene og langet ut mot Donald Trump. Nå hylles hun for den kraftfulle talen der hun ber USAs kvinner avgjøre valget. Video: CNN Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): USAs førstedame er enormt populær. I det siste har hun særlig fått mye oppmerksomhet for talene hun har holdt.

Det startet i juli da Melania Trump innrømte å ha "lånt" deler av Michelle Obamas tale, og så en uke seinere, da hun holdt en tale med stikk mot Trump.

Denne uka har særlig hennes sterke reaksjon på de lekkede lydopptakene der Donald Trump skryter av å seksuelt trakassere kvinner, sirkulert i sosiale medier.

- En presidentkandidat i USA skryter av å seksuelt antaste kvinner. Jeg klarer ikke slutte å tenke på det. Det har rystet meg langt inn i sjela på en måte jeg aldri hadde sett for meg, sa hun da.

POPULÆR TALER: Michelle Obama får mye skryt for talene sine. Foto: Saul Loeb / AFP / NTB Scanpix
POPULÆR TALER: Michelle Obama får mye skryt for talene sine. Foto: Saul Loeb / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Nå er Twitter fullt av folk som håper hun en dag vil bli amerikansk president.

«Det ville løst alt», skriver en.

Obama selv har avvist dette gang på gang. CNN har til og med samlet alle svarene i en egen tidslinje.

Men det hindrer ikke folk i å ønske seg det. Og dette er et mikroskopisk utdrag.

Hun virker rett og slett veldig ekte, mener William A. Galston som har jobbet for Bill Clinton.

- Hun har en uformellhet som virker veldig naturlig, og for en generasjon som søker autentisitet, tror jeg det hjelper, sier han til Washington Post.

Til samme avis sier Frank Luntz, som jobber med meningsmålinger for republikanerne, at Obama har en fordel sammenliknet med Hillary Clinton.

- Hun er en av de mest populære politiske personene i USA fordi hun ikke er like politisk som de andre. Hun virker autentisk, og det er noe Hillary Clinton aldri har fått til.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!