Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå vil Merkel kaste ut asylsøkere ved andre lovbrudd

Men forslag til innstramming stoppet ikke massedemonstrasjoner i Köln.

 STAY AWAY:  Innvandringskritiske demonstranter i Köln lørdag gikk med trafikkskilt med forbud mot moskeer. Foto: Juergen Schwarz, AP/NTB Scanpix.
STAY AWAY: Innvandringskritiske demonstranter i Köln lørdag gikk med trafikkskilt med forbud mot moskeer. Foto: Juergen Schwarz, AP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forbundskansler Angela Merkel og partiledelsen i hennes regjeringsparti CDU varslet lørdag en kraftig innstramming i rettighetene til å bli i Tyskland for asylsøkere og flyktninger som blir dømt for kriminelle handlinger.

Samtidig oppdaterte politiet i Köln antallet saker til 379, som nå blir etterforsket etter gjengtrakasseringene i storbyen nyttårsaften. Det er mer enn dobbelt så mange saker som politiet opplyste seinest i går.

40 prosent av sakene gjelder seksuell trakassering av kvinner, derav to voldtekter.

Etter gjeldende tysk lov må det en domfellelse på minst tre års fengsel til før en asylsøkere kan tvangsreturneres mens asylsøknaden  behandles.

CDU ber nå regjeringspartner SPD bli med i et flertall som kan skjerpe loven for utvisning helt ned til første gangs betinget dom, der den domfelte begår nye lovbrudd i prøvetiden.

Uinnskrenket ID-sjekk
Og Merkels parti vil gi politiet uinnskrenket rett til å sjekke identitetspapirer uavhengig av noen som helst mistanke om krinminelle forhold.

Trakasseringen av nyttårsgjester i Köln, de fleste kvinner, har økt trykket ytterligere mot den tyske regjeringssjefen for å sette i verk tiltak som reduserer farene for lovløshet etter at 1,1 million asylflyktninger kom til Tyskland i fjor.

 - STOPP ASYLKAOS:  - Det er vårt land, fru Merkel og Stopp asylkaoset var budskapet fra disse demonstrantene ved Brandeburger Tor lørdag. Demonstranter er tilsluttet protestebneveglsen Alternativ for Tyskland. Foto:  STEFAN SAUER, DPA/NTB Scanpix.
- STOPP ASYLKAOS: - Det er vårt land, fru Merkel og Stopp asylkaoset var budskapet fra disse demonstrantene ved Brandeburger Tor lørdag. Demonstranter er tilsluttet protestebneveglsen Alternativ for Tyskland. Foto: STEFAN SAUER, DPA/NTB Scanpix. Vis mer

- Nye tiltak er nødvendig av hensyn til våre innbyggere og til det store flertallet av asylsøkere og flyktninger, sa Merkel på en pressekonferanse etter at CDU-ledelsen hadde kommet fram til innstrammingsforlagene i Mainz lørdag.

Men det var ikke nok til å avblåse kraftige demonstrasjoner i Köln utover ettermiddagen og kvelden.

- Integrere barbari ?
Ifølge politiet samlet demonstrasjonene onm lag 1 700 tilhengere av den islamfiendtlige bevegelsen Pegida og den ytterliggående høyregrupperinger Pro Köln - av politiet betegnet som hooligans.

På den andre siden sto om lag 1 300 mer innvandringsvennlige motdemonstranter med plakater og slagord mot rasisme og sexisme - og plakater med «Flyktninger velkommen».

 MOTDEMONSTRANTER:  Det mer innvandringsvennlige demonstransjionstog hadde om lag like mangte deltakere. Foto:  OLIVER BERG, DPA/NTB Scanpix.
MOTDEMONSTRANTER: Det mer innvandringsvennlige demonstransjionstog hadde om lag like mangte deltakere. Foto: OLIVER BERG, DPA/NTB Scanpix. Vis mer

Høyrefløyen marsjerte med plakater som «Voldtektsflykntninger ikke velkommen» og «Integrere barbari ?» - med stort spørsmålstegn.

18 av 31
Ifølge AP er 31 menn pågrepet og mistenkt for seksuell trakassering, tyverier og vold nyttårsaften.

18 av de 31 er asylsøkere, ifølge politiets statistikk lørdag. To av de pågrepne er tyske statsborgere, en har amerikansk pass og resten unge menn fra Nord-Afrika som oppholder seg papirkløst og ulovlig i Tyskland.

Over 100 etterforskere jobber nå med de massive gjengovergrepene nyttårsaften, der tusen unge menn skal ha deltatt og organisert seg i grupper på 20 eller.

 VANNKANONER:  Politiet brukte vannkanoner i Köln lørdag ettermiddag for å kjøle ned demonstranter. Det er ikke meldt om alvorlige skader eller hendelser i forbindelse med demonstrasjonene. Foto: ROLAND WEIHRAUCH, EPA/NTB Scanpix.
VANNKANONER: Politiet brukte vannkanoner i Köln lørdag ettermiddag for å kjøle ned demonstranter. Det er ikke meldt om alvorlige skader eller hendelser i forbindelse med demonstrasjonene. Foto: ROLAND WEIHRAUCH, EPA/NTB Scanpix. Vis mer

Fredag måtte politisjefen i Köln, Wolfgang Albers (60), brått slutte i jobben. Eller «innvilget pensjon», som det het i offisielle meldinger.  

 

 MAKS ETT LOVBRUDD:  Forbundskansler Angela Merkel fortelelr om CDUs nye forslag til innstramming i Mainz lørdag. Det største regjeringspartiet vil ha slutt på tre års amnesti mot utvisning av asylsøkerne. Nå er det rett ut ved minste, andre lovbrudd, hvis Merkel får det som hun vil. Foto: FREDERIK VON ERICHSEN, EPA/NTB Scanpix.
MAKS ETT LOVBRUDD: Forbundskansler Angela Merkel fortelelr om CDUs nye forslag til innstramming i Mainz lørdag. Det største regjeringspartiet vil ha slutt på tre års amnesti mot utvisning av asylsøkerne. Nå er det rett ut ved minste, andre lovbrudd, hvis Merkel får det som hun vil. Foto: FREDERIK VON ERICHSEN, EPA/NTB Scanpix. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media