KAN BLI HISTORIE:  De enorme reklameskiltene som på mange måter gjør landemerket Times Square til det det er, kan nå bli borte hvis myndighetene i USA får det som de vil. Foto: Getty Images / AFP / NTB Scanpix
KAN BLI HISTORIE: De enorme reklameskiltene som på mange måter gjør landemerket Times Square til det det er, kan nå bli borte hvis myndighetene i USA får det som de vil. Foto: Getty Images / AFP / NTB ScanpixVis mer

Nå vil myndighetene fjerne de ikoniske mega-skiltene fra Times Square i New York

Truer med å holde tilbake over 700 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er få ting ved New York City som er mer kjent enn ikoniske Times Square og de enorme lysende reklameskiltene som opptar både plassen og oppmerksomheten til de som farer gjennom landemerket.

At de opptar så mye oppmerksomhet som de gjør, er imidlertid et problem, mener USAs myndigheter, og det særlig for sjåfører.

Nå krever de at verdensmetropolen tar skiltene ned av hensyn til nettopp trafikken og sjåfører.

Det melder Business Insider.

For store Skiltene skal ifølge nyhetsnettstedet ikke være i tråd med veibestemmelsene som regulerer størrelsen på skilter langs veien. Og skiltene på Times Square, er for store.

De lokale myndighetene i New York sier på sin side at de ikke kommer til å ta ned skiltene og argumenterer med at de er noe av det som gjør Times Square til et yndet turistmål.

Ifølge Business Insider skal over 50 millioner mennesker passere gjennom Times Square hvert år. Reklameskiltene som henger på bare en bygning skal generere over 23 millioner dollar i reklameinntekter, rundt 180 millioner norske kroner.

Vil holde tilbake 700 mill. Ganger du det tallet med antall bygninger som har reklameskilt på seg, blir det med andre ord en rimelig pen sum penger man kan forstå at man ikke ønsker å gi opp.

Men det er imidlertid ikke bare småpenger de sentrale myndighetene i USA truer med å holde tilbake av overføringer hvis skiltene ikke blir tatt ned.

Ifølge Business Insider truer staten med å holde tilbake 700 millioner kroner øremerket veivedlikehold- og bygging hvis kravene deres ikke blir møtt.

Lokale myndigheter i New York City skal være i kontakt med landets sentrale myndigheter om saken, og jobber ifølge Business Insider med en løsning.

Hva den blir, får tiden vise.