Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå vil Norge utvikle en lese-app for barn på flukt

Internasjonal innovasjonskonkurranse.

SPRÅK-APP:  Går det som Børge Brende og Norge nå vil, vil det utvikles en app som gjør at barn på flukt kan få lære seg språk, til tross for at de ikke får skolegang. Illustrasjonsfoto: Alex Heinl / Dpa / Scanpix
SPRÅK-APP: Går det som Børge Brende og Norge nå vil, vil det utvikles en app som gjør at barn på flukt kan få lære seg språk, til tross for at de ikke får skolegang. Illustrasjonsfoto: Alex Heinl / Dpa / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi ønsker helst at alle barn skal ha mulighet til å gå på skolen. Dessverre er virkeligheten en annen. Millioner av barn er på flukt og lever med et høyt stressnivå, som også påvirker læringsevnen. Mange barn får ikke skolegang, sier utenriksminister Børge Brende (H).

Nå utlyser han en internasjonal innovasjonskonkurranse for å utvikle en spillbasert app på arabisk. Målet er at appen skal være klar for testing før neste sommer.

- Med denne internasjonale konkurransen setter vi utdanning til barn på flukt på agendaen, med mål om å utvikle nye, digitale løsninger som gjør det mulig for barn å lære der hvor de er, og sikre kontinuitet i utdanningen, sier Brende.

Mange syriske flyktninger har tilgang til smarttelefon, og mange foreldre har god utdanning og vil kunne hjelpe barna med å få læringsutbytte av appen, ifølge Utenriksdepartementet.
(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!