Nå vil også de mindre byene ha bybane

Ser mot Bergen. - Bodø vokser raskt, sier bystyrepolitiker.

SER MOT BERGEN: Den nye bybanen i Bergen går mellom Bergen sentrum og Nesttun, 9,8 km lenger sør. Den skal frakte 6,5 millioner passasjerer på årsbasis. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
SER MOT BERGEN: Den nye bybanen i Bergen går mellom Bergen sentrum og Nesttun, 9,8 km lenger sør. Den skal frakte 6,5 millioner passasjerer på årsbasis. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Etter at Bergen fikk sin bybane, ser nå politikerne i Bodø, Trondheim og Stavanger på mulighetene for å få til noe lignende.

Allerede i august i fjor gikk AUF, LO Ungdom, SU og EO ut og sa at det måtte satses mer på kollektivtrafikk i Stavanger, og at bybane står øverst på lista.

I åpningsfasen av bybanen i Bergen, ble en ny utredning lagt fram i Trondheim som tok for seg fordelene og utfordringene med en bybaneløsning.

Dyrt Også i kollektivplanen for Bodø kommune gjennomgås mulighetene for en bybane. I planen (pdf) er det foreslått å utrede hvordan det kan gjøres, med dobbeltspor mellom Bodø og Støver.

Det kommer fram i begge gjennomgangene at prisen kan bli den største utfordringen. I kollektivplanen for Bodø ligger anslått pris på 1,4 milliarder kroner. Omregnet betyr det 30 000 kroner per innbygger.

— Dette er en god idé. Det nytter ikke å tenke byplanlegging på kort sikt, vi må tenke langt framover. Bodø vokser raskt, og da må vi ha en effektiv måte å begrense privatbilismen på, sier bystyrerepresentant Svein Olsen (R) til NRK.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer