FORSVANT: Madeleine McCann ble bortført i 2007. Nå ønsker portugisisk politi å gjenåpne saken. Foto: AFP/NTB Scanpix
FORSVANT: Madeleine McCann ble bortført i 2007. Nå ønsker portugisisk politi å gjenåpne saken. Foto: AFP/NTB ScanpixVis mer

- Nå vil portugisisk politi gjenåpne Maddie-saken

Dramatisk utvikling etter at britisk politi la fram nye fantombilder av mulige gjerningsmenn og mulige teorier om forsvinningen i 2007.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Portugisisk politi ønsker å gjenåpne etterforskningen av forsvinningen av Madeleine McCann, melder den britiske avisa Daily Mirror. Det er ventet at det vil komme en uttalelse om utviklingen fra politiet i dag.

Også Sky News melder om utviklingen. Lokale medier i landet melder at politiet vil begjære forsvinningssaken gjenopptatt fordi de har uavklarte spørsmål de ønsker å få klarhet i, ifølge ikke-navngitte kilder.

Ifølge Daily Mirror skal en politienhet i Porto allerede være i kontakt med sine britiske kollegaer.

Foreldrene: - Viktig skritt Den portugisisk etterforskningen ble kraftig kritisert i britiske medier, og ble opprinnelig henlagt i 2008.

Foreldrene Kate og Gerry McCann har vært aktive pådrivere for at politiet ikke skal gi opp sine forsøk på å finne dattera. Overfor Daily Mirror kaller de opplysningene, om de er korrekte, en viktig steg i riktig retning.

- Kate og Gerry tør ikke å få for høye forhåpninger, men hvis portugiserne fortsetter sin etterforskning ville det være en vesentlig utvikling og et steg i riktig retning, sier talsmannen.

Nye opplysninger fra britisk politi Den daramtiske utviklingen skjer etter at britisk politi la fram nye opplysninger i forbindelse med forsvinningen i BBC-programmet Crimewatch. Blant annet la politiet fram fantomtegninger om mulig gjerningsmenn og teorier om forsvinningen.

Britisk politi har identifisert at det er 41 personer av interesse, og har fått over 2400 tips etter at programmet ble sendt.

Ekteparet Kate og Gerry McCann fikk den britiske etterforskningen gjenopptatt i 2011. Siden det har mellom 30 og 40 britiske politietterforskere gjennomgått alle opplysningene i saken på nytt, og angivelig funnet flere nye oppsiktsvekkende opplysninger.
 

Et av sporene leder til Norge. Kripos har bekreftet at de har blitt kontaktet i forbindelse med den seks år gamle forsvinningen.

Saken oppdateres.

MISTENKT: Disse fantombildene ble nylig offentliggjort av britisk politi, og skal vise mannen de mener kidnappet lille Madeleine McCann. Foto: EPA/Britisk politi/NTB Scanpix
MISTENKT: Disse fantombildene ble nylig offentliggjort av britisk politi, og skal vise mannen de mener kidnappet lille Madeleine McCann. Foto: EPA/Britisk politi/NTB Scanpix Vis mer