VALG 2019

Nå vil selv klubblederen på Smelteverket stemme Sp

- For meg som tilhører venstresida er det jævlig vondt å si, det må jeg ærlig innrømme, forteller Kjell Arnold Pettersen.

KLUBB I 95 ÅR: Kjell Arnold Pettersen styrer tradisjonsrike Sauda Fabrikkarbeiderforening, som ble etablert i 1924. Fagforeningsklubben spiller fortsatt en viktig rolle på Smelteverket og i Sauda-samfunnet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
KLUBB I 95 ÅR: Kjell Arnold Pettersen styrer tradisjonsrike Sauda Fabrikkarbeiderforening, som ble etablert i 1924. Fagforeningsklubben spiller fortsatt en viktig rolle på Smelteverket og i Sauda-samfunnet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SAUDA (Dagbladet): Det feier en Senterparti-vind over landet. Nå øyner Trygve Slagsvold Vedum sjansen til å beseire Arbeiderpartiet i industribastioner som Rana, Årdal, Odda og Rjukan. I Sauda er Sp allerede i førersetet etter et politisk jordskjelv så kraftig at det ristet hele veien til Ap-borgen på Youngstorget.

Oljearbeider Asbjørn Birkeland vil aldri glemme valgnatta 14. september 2015. Han var 33 år, hadde aldri sittet i kommunestyret, men sa seg villig til å debutere som lokalpolitiker som førstemann på Sp-lista i Sauda.

- Jeg jobba offshore-turnus. Da jeg reiste hjem til valget, hadde jeg ikke sagt til en kjeft ute på plattformen at jeg kunne bli ordfører. Ikke en gang sjefen min visste det, minnes Asbjørn Birkeland.

Lokalavisa hadde forside med bilde av toppkandidatene til Arbeiderpartiet og Høyre, med spørsmål om hvem av dem som ble ordfører.

- Ingen regnet med oss. Ikke jeg heller. Vi hadde riktignok fått ei måling på 20-tallet like før, men at vi skulle få 44 prosent på valgnatta var nærmest sjokkartet, sier 37-åringen.

Sp økte med vanvittige 37,9 prosent, mens Ap gikk tilbake med 17,1 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer