Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå vil Tesla lage batterier til huset ditt

Mener de kan gjøre vanlige strømnett overflødig.

STORE PLANER: Teslas toppsjef, Elon Musk, har planer om å lage batterier til huset ditt. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
STORE PLANER: Teslas toppsjef, Elon Musk, har planer om å lage batterier til huset ditt. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Selskapet Tesla Motors er best kjent for populære Model S el-biler. Nå varsler selskapet at det vil ta i bruk batteriteknologi som på sikt kan true det tradisjonelle strømnettet.

- Vi skal ganske snart avduke Tesla-hjemmebatteriet, forbrukerbatteriet som er til bruk i folks hus og bedrifter, sa Teslas toppsjef, Elon Musk, under en telefonkonferanse med analytikere ondag, ifølge Bloomberg.

Om noen måneder Ved å kombinere solcellepaneler med store, effektive batterier kan noen huseiere kunne klare seg uten å kjøpe elektrisitet fra ordinære strømleverandører. Ifølge Musk vil batteriene bli avduket i løpet av et par måneder.

- Vi har gjort ferdig designet, og det bør kunne komme i produksjon om omtrent seks måneder. Det er virkelig flott, sier Tesla-sjefen.

Selskapet, med base i California, tilbyr allerede en type energioppbevaringsenheter til noen utvalgte kunder i USA gjennom solenergiselskapet SolarCity, hvor Musk er styreleder. De lager også større oppbevaringssystemer for bedriftskunder.

- Plugg inn og lek I den folkerike delstaten blir den nye typen husbatterier sett på som et nødvendig verktøy for å håndtere strømnettet, integrere sol- og vindenergi og redusere klimautslippene.

- Vi prøver å finne ut hva som vil være et kult stasjonært batteri. Noen vil være som Model S-batteriet: Noe flatt, 12,5 centimeter ut fra veggen, festet på veggen med et vakkert deksel. Plugg inn og lek, sa Musk om utviklingen av husbatteriet i fjor.

Ifølge nettstedet The Verge har eiere av hybridbilen Toyota Mirai allerede mulighet til å ta ut batteriet og bruke det som strømkilde i hjemmene sine. Det batteriet skal kunne ha nok strøm i seg til å holde for et gjennomsnittshjem i en hel uke. Tesla vil neppe ønske å være dårligere.

POPULÆR: Teslas Model S er blitt svært populær. Foto: AP Photo/Richard Vogel
POPULÆR: Teslas Model S er blitt svært populær. Foto: AP Photo/Richard Vogel Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling