PÅ OFFENSIVEN: «Jeg burde få en unnskyldning!», skriver president Donald Trump i en tweet-tirade i går. Her er han på en pressekonferanse i går, i Rosehagen utenfor Det hvite hus. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque
PÅ OFFENSIVEN: «Jeg burde få en unnskyldning!», skriver president Donald Trump i en tweet-tirade i går. Her er han på en pressekonferanse i går, i Rosehagen utenfor Det hvite hus. Foto: REUTERS/Kevin LamarqueVis mer

Nå vil Trump ha unnskyldning: - Obama gjorde ingenting for å stoppe russerne

Og presidenten får uventet støtte fra «fake media».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter måneder under etterforskning og heftig demokratisk ild for en mulig russisk konspirasjon mot Hillary Clinton i USAs presidentvalg, er president Donald Trump nå på offensiven.

«Den virkelige historien er at president Obama gjorde INGENTING etter å ha blitt informert i august om russisk innblanding», skrev han i en tweet i går, i en lang tirade.

- Holdt i mørke

Nå får presidenten støtte fra uventet hold.

I en kommentarartikkel i går skrev Washington Post-kommentator Richard Cohen - som er i kjernegruppa av dem presidenten kaller «fake media» (falske medier) - at Trump denne gangen hadde helt rett.

«Obama-administrasjonens respons på russernes innblanding var ineffektiv og merkelig klønete», skriver Cohen.

Washington Post-kommentatoren kritiserer dessuten den forrige presidenten for hemmelighold.

«Det meste av kongressen, for ikke å snakke om det amerikanske folk, ble holdt i mørke», skriver Cohen.

- Obama holdt tett

En del av forklaringen på den uvanlige støtten fra Washington Posts kommentator, kan være at presidentens kritikk av Obama-administrasjonen etter alt å dømme bygger på en artikkel i nettopp Washington Post.

Før helga skrev avisa at Obama-administrasjonen allerede i august i fjor fikk rapporter om at Russlands president Vladimir Putin var direkte involvert i en hacker-kampanje for å påvirke valget.

Dette gikk ikke Obamas medarbeidere ut med før den 7. oktober, en måned før presidentvalget den 8. november.

Noe som ikke er uventet, er at Trump går lenger enn kommentatoren i Washington Post.

På twitter i går skrev han at etter fire måneder «under et forstørrelsesglass» er det fortsatt ingen «opptak» av at Trumps folk konspirerer.

«Jeg burde få en unnskyldning!», avslutter Trump sin tweet-tirade.

HACKING: Under en pressekonferanse ved Det hvite hus fortalte president Barack Obama i dag at han personlig fortalte president Putin at dersom hackingen ikke stanset ville det bli seriøse konsekvenser. Video: CNN Vis mer

Neppe Hillary-støtte

Akkurat det sitter nok langt inne hos motstanderne.

Noen unnskyldning får han i hvert fall neppe fra Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton. Hun må fortsatt tåle Trumps merkelapp fra valgkampen, «crooked Hillary» («skurkaktige Hillary») i sin motstanders twittermeldinger.

«Grunnen til at president Obama gjorde INGENTING med Russland etter å ha fått beskjed av CIA om innblanding er at han forventet at Clinton ville vinne, og ville sitte stille i båten. (...) han konspirerte eller obstruerte, og det var ikke bra for demokratene eller skurkaktige Hillary», skriver mannen som nå er USAs president.

Og der melder også Richard Cohen pass.

«Selvsagt har Trump sin egen, tankeløse oppfatning om hva som skjedde og hvem som kan ha tjent på det», skriver Cohen.