Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå vil Trump plassere soldater på grensa til Mexico

Donald Trump vil ikke vente med grensekontrollen til muren er bygd. Nå skal det settes soldater på grensa til Mexico.

SOLDATER: Donald Trump vil ikke vente med grensekontrollen til muren er bygd. Nå skal det settes soldater på grensa til Mexico. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): USAs president Donald Trump har lenge sagt han vil bygge en mur for å hindre folk i å komme seg ulovlig til USA fra Mexico. Men foreløpig har ikke grensemuren sett dagens lys.

Nå vil presidenten i mellomtida plassere militære styrker på grensa. Det melder CNN.

- Vi kommer til å gjøre noen militære ting. Inntil vi kan få muren og skikkelig sikkerhet på plass, vil vi vokte grensa med militæret. Det er et stort steg, sier presidenten, og legger til:

- Vi kan ikke ha folk som strømmer til landet vårt ulovlig, for så å forsvinne og aldri møter opp i retten, sier Trump.

Planene skal allerede ha vært diskutert med forsvarsminister Jim Mattis. Nøyaktig når den militære kontrollen langs Mexico-grensa skal innføres, sier imidlertid ikke presidenten noe om.

Dyrt og omstridt

Siden presidenten foreslo å bygge en grensemur mellom Mexico og USA under presidentvalgkampen, har prosjektet vært et hett tema. Forslaget var kontroversielt og har vært presidentens mest omtalte valgløfte.

Det er særlig prisen på muren som kritikken har dreid seg mest om. Ifølge utregninger kommer til å koste den amerikanske staten 145 milliarder kroner.

Siden Trump kom med valgløftet, har han hele tiden ment at det er Mexico som skal betale for den. Men de har hele veien nektet og har sagt at de ikke skal bidra med så mye som én krone. Republikaneren Trump har tidligere også foreslått at demokratene som skal betale for muren, noe de også har nektet.

Vil at militæret betaler

Siste instans på lista over betalere, er imidlertid nettopp det amerikanske forsvaret. Under et møte i midten av mars skal Trump ha foreslått at militæret skal betale for grensemuren mellom moderlandet og Mexico.

Kilder som var på møtet sier til nyhetsbyrået AP og CNN at Trump foreslår at den omstridte muren skal finansieres gjennom budsjettet til militæret.

- Det er mange forskjellige alternativer vi undersøker. Denne er definitivt én, sier en kilde til CNN.

Saken oppdateres

VIL KJEMPE: Aleida Garcia bor rett ved Rio Grande, en elv som skiller USA og Mexico. Hun vil kjempe med nebb og klør for at muren ikke blir bygget. Video: AP/ NTB Scanpix / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!