Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Nå vil vi bare selge huset

I går formiddag ble cannabisplantasje nummer 40 avslørt i en stor villa på Økern i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er første gang politiet har funnet en plantasje i selve Oslo by.

- Dette har vi ikke visst noe om. Nå vil vi bare selge huset, sier huseieren til Dagbladet.

- Frustrerte

Eieren og kona ble først informert av Dagbladet hva som har foregått i huset og er forbauset over at politiet ikke har vært i kontakt med dem.

- Da vi ville leie ut spurte vi advokaten vår til råds. Vi hadde lest om vietnamesere som dyrker cannabis. Men advokaten sa han selv kjente til mange flotte vietnamesere, sier han til Dagbladet.

Paret sier de har prøvd å få tak på leietakerne på grunn av husleie en regning på 60.000 kroner som har forfalt.

- Vi skal jo greie å betale avdrag på lån. Nå er vi frustrerte, sier eierne som skal ha pusset opp for tre millioner etter en brann.

Fire menn pågrepet

TEKNIKERE: I går ettermiddag kom        teknikere fra Kripos til villaen på Økern. Foto: Frank Karlsen
TEKNIKERE: I går ettermiddag kom teknikere fra Kripos til villaen på Økern. Foto: Frank Karlsen Vis mer

Beslaget i boligen, som er et av de største i Norge, ble funnet midt i et rolig villastrøk ikke langt fra Bjerke travbane.

- Vi har endelig fått bekreftet noe vi har mistenkt lenge, sier nabo Mobil Holm, til Dagbladet.

Hun så det enorme beslaget - og et velutstyrt gartneri - da hun passerte på søndagstur mens politiet tok seg inn i bygningen.

- Da jeg gikk bort, så jeg at det hang store lamper og lys fra taket. På gulvet lå det mye grønt, sier Holm.

Til sammen er det snakk om 800 små og store cannabisplanter Ifølge politiet var det planter i tre av husets fire etasjer.

- Vi fant også samme profesjonelle tjuvkopling av strøm som politiet har sett i flere av de tidligere plantasjesakene, sier Dag Paulsen, vakthavende jurist hos Oslo politidistrikt.

41-åring arrestert

En mann ble pågrepet på adressen i Økernveien i tidlig på dagen. Ytterligere tre menn ble pågrepet utover dagen på andre adresser i Oslo. Alle de fire pågrepne er i alderen fra midten av 30-årene til begynnelsen av 40-årene.

image: - Nå vil vi bare selge huset

I går kveld sto en bil parkert hagen. Bilen er registrert på en mann med boligadresse i Oslo sentrum. Han har vietnamesisk bakgrunn, og kom etter det Dagbladet kjenner til, til Norge for rundt 15 år siden. Mannen, som er 41 år gammel, skal bære blant de arresterte. Han har tidligere jobbet som servitør ved en restaurant i Oslo og skal det siste året ha jobbet i frukt- og grøntbransjen. Etter det Dagbladet erfarer bor han i et område av Oslo sentrum der det er et tett og sammensveiset vietnamesisk miljø.

- Redd for hevnaksjoner

- Jeg har møtt ham over en kaffe i blant det siste året, men har sett ham stadig sjeldnere, sier en vietnameser i miljøet, som vil være anonym av hensyn til egen sikkerhet.

- Hvorfor er det så mange vietnamesere innblandet i de sakene som nå rulles opp i hele Sør-Norge?

- Det er mange som kommer hit og som trenger penger, men ikke har noe å gjøre. Noen kommer hit ulovlig. Vi kan jo lese i avisene hva som skjer da. Det er mange vietnamesere

som blir innblandet i plantasjene. Narkotikaen ødelegger vietnamesisk ungdom.

- Hvor blir det av overskuddet fra disse plantasjene?

- Noe brukes i Norge, men en del sendes også tilbake.

Nå håper vietnameseren at politiet og samfunnet griper inn. Selv mener kilden det er for farlig å stå åpent fra, på grunn av represalier fra sine egne.

- Jeg er redd for hevnaksjoner. Jeg vet at folk har blitt ringt opp på telefonen og blitt truet på livet. I forrige uke avdekket politiet en cannabisplantasje med 461 planter

i Sandefjord og ser nå klare sammenhenger mellom de mange tilfellene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media