- Nå vil vi heller skåle enn å slåss

Sjefene Harald og Daniel på russebussene ”Vintage” og ”The Alley” begravde stridsøksa foran Nobels fredssenter sent i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):- Nå vil vi heller skåle enn å slåss, sier bussjef Harald Dobloug (19) på oslobussen «Vintage».

Daniel Kolstad (19), som er bussjef for Asker-bussen «The Alley», er helt enig.

- Det er ikke dette russetida handler om. Nå skal vi kose oss de siste dagene av feiringa, sier Kolstad.

De to bussjefene møttes til fredsmøte sammen med Dagbladet.no foran Nobels fredssenter på Aker Brygge i Oslo i kveld. De hilser på hverandre for første gang.

Bussene de representerer har vært i konflikt gjennom store deler av russetida. Det hele toppet seg i går da oslobussen «Vintage» ble ramponert av steinkasting. To russ måtte til legevakta.

- Dette har vært helt sykt. Det har tatt helt av og bare eskalert fra første stund. Vi har jo knuffa litt gjennom russetida, men det har vært andre som har utnytta situasjonen og ønsker å lage bråk. Dermed har våre busser blitt satt i fokus, sier Kolstad, som står fast på at det var ikke de som sto bak forrige natts angrep mot «Vintage», noe Harald er enig i.

Guttene er enige at nå får det være nok med russebråket.

- Man er russ sammen, ikke mot hverandre. Nå går vi mot de som lager bråk og legger dette bak oss, sier Dobloug.

Guttene har hatt et svært hektisk døgn med masse oppmerksomhet i media og bussjefen legger ikke skjul på at ett av oslobussens medlemmer - statsministerens sønn Axel Schulerud Stoltenberg - var med å øke fokus på saken.

GODE BUSSER: Harald Dobloug fra oslobussen "Vintage" tar Daniel Kolstad fra askerbussen "The Alley" i hånda utenfor Nobels fredssenter i Oslo. - Nå skal vi feste sammen, sier de to. Foto: HENNING LILLEGÅRD
GODE BUSSER: Harald Dobloug fra oslobussen "Vintage" tar Daniel Kolstad fra askerbussen "The Alley" i hånda utenfor Nobels fredssenter i Oslo. - Nå skal vi feste sammen, sier de to. Foto: HENNING LILLEGÅRD Vis mer

- Dette er en meget alvorlig sak, så det er bra at den blir omtalt. Men jeg har lyst til å si at han er helt vanlig medlem av bussen vår. Han har ikke vært mer delaktig i dette enn andre, sier Dobloug.

Dagbladet.no skrev tidligere i dag at Stoltenberg og bussen hans startet konflikten med «The Alley». Det ble også hevdet at Stoltenberg ødela vindusviskerne på bussen til Asker-gutta.

- Jeg har aldri sagt at Stoltenberg var i spissen for det hele. Jeg sa at Stoltenberg hadde vært ved bussen, men jeg har aldri kunnet bekrefte 100 prosent at Stoltenberg ødela viskerne. Nå mener jeg at han ikke var personen som gjorde det, sier Kolstad til Dagbladet.no.

Mens påstandene haglet tidligere i dag, er altså stemninga mye bedre i kveld og forhåpentligvis fremover.

- Vi har meldt fra til alle busser i Oslo og Asker at vi ikke ønsker noe bråk. Nå går vi sammen mot de som lager tull, sier de to samstemte.

- Nå vil vi heller skåle enn å slåss