Nå vinner Bondevik velgerne

KrF får den beste velgeroppslutningen siden september i fjor. Alle regjeringspartiene går fram.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det viser MMIs partibarometer for november, som gir Kristelig Folkeparti en oppslutning på 8,6 prosent, mot 7,2 prosent i forrige måned. Alle regjeringspartiene går fram sammenliknet med oktobertallene.

Samlet oppslutning om regjeringspartiene i november gir 28,1 prosent, mot 24 prosent i oktober.

- En klok avgjørelse

- Når alle regjeringspartiene går fram, viser det at budsjettforliket med Arbeiderpartiet har blitt godt tatt imot i alle regjeringspartiene. Det bekrefter at budsjettforliket var en klok avgjørelse, sier statsminister Kjell Magne Bondevik til Dagbladet.

I ukene etter forrige partibarometer har «havarikommisjonen» i KrF levert sin kritiske rapport, og partileder Valgerd Svarstad Haugland har varslet at hun går av.

SV tilbake 4,6

Men Håkon Kavli i MMI tror ikke det har vært utslagsgivende for velgeroppslutningen til KrF:
- Målingen ble gjennomført rett etter budsjettforliket. Måten forliket ble presentert på, har nok falt positivt ut for regjeringspartiene, og har ikke ført til at kjernevelgerne har forlatt Arbeiderpartiet, sier Kavli.

Det er først og fremst gjerdesitterne som nå hopper ned og går til Høyre og KrF. Sammenliknet med valgresultatet i 2001 ville regjeringspartiene likevel tapt til sammen 18 mandater i Stortinget dersom dette var valgresultatet.
SV er den store taperen fra oktober til november, og går ned med hele 4,6 prosentpoeng, til 16,7 prosent.

Det er den laveste oppslutningen siden februar i år.