Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå vipper det i Obamas retning

Har tatt ledelsen i viktige vippestater.

PÅ VIPPEN: Barack Obama fotografert i det han deltar i sin egen kampanje i Florida, en av flere viktige vippestater. Foto: Larry Downing  / Reuters / NTB scanpix
PÅ VIPPEN: Barack Obama fotografert i det han deltar i sin egen kampanje i Florida, en av flere viktige vippestater. Foto: Larry Downing / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Barack Obama har taket på sin republikanske utfordrer Mitt Romney på målingene. Han leder stort både nasjonalt og i viktige vippestater.

I en nasjonal meningsmåling utført av Ipsos for nyhetsbyrået Reuters, og det er folk som trolig vil bruke stemmeretten som er spurt.

48 prosent av de spurte svarer at de kommer til å stemme på Obama, mens 41 prosent oppgir Romney som sin kandidat.

Meningsmålingen oppdateres daglig, og den demokratiske presidenten har ledet siden 7. september da han gikk forbi Romney med 2 prosentpoeng. Siden den gang har ledelsen bare økt.

Obama leder også med over tre prosentpoeng på Realclearpolitics gjennomsnittsmåling. Også på gjennomsnittsmålingene har han en ledelse i vippestater som Ohio.

Det amerikanske presidentvalget avholdes 6. november.

Fortsetter kritikken I forbindelse med angrepet på det amerikanske konsulatet i Benghazi i Libya, der den amerikanske ambassadøren og tre andre ble drept, har Romney gått hardt ut mot Obama. Han har blant annet kritisert Obama for å sympatisere med mobben som stormet den amerikanske ambassaden i Kairo, noe republikaneren har høstet kritikk for, også blant sine egne.

Anklagen ble ikke gjentatt under et valgmøte i delstaten Virginia torsdag, men Romney fortsatte kritikken.

- Når vi ser på utviklingen i verden, virker det som vi er prisgitt det som skjer, i stedet for å sette vårt preg på hendelsene, sa Romney.

Stoler mest på Obama Den nasjonale målingen viser også at et klart flertall foretrekker Obamas skatte-, helse- og velferdspolitikk. Også når det gjelder den såkalte krigen mot terror stolte et klart flertall på presidenten.

Støtten til Obama var imidlertid knappere når spørsmålene dreide seg om økonomisk politikk og sysselsetting. Bare når det gjelder håndteringen av USAs enorme budsjettunderskudd helte et flertall mot Romneys politikk.

Virginia er en av delstatene Romney trolig må vinne for å ha en mulighet til å bli president, men en fersk måling viser at han ligger 5 prosentpoeng bak Obama.

Vipper mot Obama Målingen som er gjennomført av Marist Survey for Wall Street Journal og NBC og viser at Obama også leder i to andre vippestater.

I Ohio leder presidenten med 50 mot 43 prosent, mens har en ledelse på 49 mot 44 prosent i Florida. Styrkeforholdet er det samme som i Virginia.

Vippestatene er viktige fordi svært mange delstater heller såpass sterkt i enten republikansk eller demokratisk retning at utfallet i praksis er avgjort.

Ekspertene regner med at Romney må vinne minst to av de tre ovennevnte delstatene, men enkelte tror sågar at Obama kan bli president ved bare å ta hjem seieren i én av dem. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media