- Nå viser Hagen sitt sanne ansikt

- Carl I. Hagen avslører seg som en som tar fra dem som har minst, og gir til dem som har mest, sier Ap-leder Jens Stoltenberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Hagens og Frp's budsjettforlik med regjeringen som får det til å renne over for Stoltenberg:

- Carl I. Hagen viser nå sitt sanne ansikt ved å stemme for en rekke usosiale kutt i budsjettet, mener Ap-lederen.

Rammer de svakeste

Jens Stoltenberg er særlig opprørt på de gamle og uføres vegne.

- Hagen sørger jo for at det gjeninnføres egenandel på blå resept for nesten alle uføre og alderspensjonister. Bare minstepensjonistene slipper - alle andre må betale, sier han, og mener rekka av liknende eksempler er lang.

- De arbeidsløse, folk som har lite å rutte med fra før, skal nå få det enda verre.

- Budsjettforliket innebærer at arbeidsløse kan få opptil 20000 mindre i dagpenger. I tillegg kutter Frp i skolefritidsordningen og bidrar til et budsjett hvor kommunene får for lite penger både til eldreomsorg og skolesektoren, sier Stoltenberg.

Møtes i duell

Den krasse kritikken gir en pekepinn på hvordan neste års valgkamp kan bli. Ap legger opp til å kjøre et knallhardt løp mot et stadig voksende Frp. Tirsdag 3. desember møtes Stoltenberg og Hagen til duell i Trondheim. Den blir sendt direkte i NRK2 og markerer på mange måter starten på en maratonlang valgkamp. En valgkamp med klare ord for penga.

- Når Frp er i nærheten av makt, stemmer de for usosiale kutt og for store skattelettelser for dem med de største aksjeformuene.

- Men Fremskrittspartiet sørget da for at regjeringen gir mer til en del av de fattigste, blant annet ved å øke minstefradraget og grunnpensjonen for gifte og samboende pensjonister?

- Det er riktig, og det støtter vi. Men de har likevel valgt å støtte et usosialt budsjett, og avslører seg som et borgerlig parti som fører gammeldags høyrepolitikk.

UTE I KULDA: Ap-leder Jens Stoltenberg er opprørt over det han kaller «Carl I. Hagens usosiale kutt» i helgas budsjettforlik.