Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå vurderer Sigrids familie å utlove dusør

Det er ti døgn siden 16-åringen forsvant. Politiet henter nå inn avhørsekspert fra Breivik-saken.

MYSTISK FORSVINNING: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) har nå vært forsvunnet i ti døgn. Foto: Politiet
MYSTISK FORSVINNING: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) har nå vært forsvunnet i ti døgn. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidlig i letingen fikk foreldrene til Sigrid Giskegjerde Schjetne tilbud om en dusør på halv million kroner fra en giver, men takket nei etter råd fra politiet. Men nå sier familiens bistandsadvokat at de vil revurdere det, skriver TV 2.

- Dusørspørsmålet er et tema mellom foreldrene og meg, og meg og politiet. Det vil det nok også være i tida fremover, sier Harald Stabell til TV 2.

Politiet bekreftet i forrige uke at de frarådet familien å takke ja til dusørtilbudet. Dette ble gjort av hensyn til etterforskningen.

Nå kan ikke lenger foreldrene se at en dusør vil skade politiets arbeid.

Henter ekspert Vitnepsykolog Asbjørn Rachlew er hentet inn for å bistå politiet i etterforskningen av Sigrid Schjetnes forsvinning. Rachlew ga også støtte under avhørene av Anders Behring Breivik.

- Jeg ble bedt om å bistå, siden jeg hadde mulighet. Det ligger ingen dramatikk i det, sier avhørseksperten til VG.

Harald Stabell, som er bistandsadvokat for 16 år gamle Sigrids familie, setter pris på at Rachlew er hentet inn.

- Alle gode krefter som politiet trekker inn i denne saken, er Sigrids foreldre naturligvis glade for.

Noe av det Rachlew kan bidra med, er ifølge avisen å angi når og hvor i vitneforklaringene politiet kan vente seg mange detaljer og når de ikke kan det. Rachlew hadde en støttefunksjon under avhørene av terrortiltalte Anders Behring Breivik, men var aldri med i avhørsrommet, skriver NTB.

Rød bil Politiet har foreløpig ingen konkrete spor etter den savnede jenta og jobber utifra en rekke teorier. Sigrid kan ha blitt bortført i bil, hun kan ha valgt en annen vei hjem, eller tatt T-banen, enten frivillig eller med tvang.

- Politiet ønsker å komme i kontakt med eieren av en burgunderrød eller vinrød personbil som har vært i låveveien eller nærliggende områder den aktuelle natten mellom 24.00 og 00.30, sa leder for voldsseksjonen i Oslo politidistrikt Grete Lien Metlid på en pressekonferanse i går.

Politiet har nå fått inn over 1700 tips i saken.

- Vi jobber fortsatt med full styrke på denne saken og sjekker ut tipsene vi får inn. Vi har bedt om å få forlenget bistand fra Kripos, sier Metlid.

1700 TIPS: Leder for voldsseksjonen i Oslo politidistrikt Grete Lien Metlid holdt i går pressebrief om siste nytt i Sigrid Giskegjerde Schjetne- saken. Hittil har politiet fått inn 1700 tips i saken, uten at det har ført til gjennombrudd.
Foto: Jo Straube / Dagbladet
1700 TIPS: Leder for voldsseksjonen i Oslo politidistrikt Grete Lien Metlid holdt i går pressebrief om siste nytt i Sigrid Giskegjerde Schjetne- saken. Hittil har politiet fått inn 1700 tips i saken, uten at det har ført til gjennombrudd. Foto: Jo Straube / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media