Nabo: - Alle menn er «Onkel»

Peri Khan og søsteren Sairan passer de tre norske jentene etter at moren deres er drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De bekrefter at Osman egentlig heter Faraidun.

Da Dagbladet.no i formiddag kontaktet den drapssiktede ektemannens familie i Sulaimaniye, var faren og søsteren på sykehuset med barnet som ble skadet under skytingen.

- Det står bra til med henne. Legene sier såret i armen må stelles, og hun må gå med bandasje en stund. Nå er hun sammen med bestefaren og tanta på sykehuset for å få stelt såret, sier Peri Khan (18).

Nabojenta har sammen med sin søster Sairan (20) hjulpet familien etter tragedien. Da Dagbladet.no kontaktet dem, passet de de to yngste døtrene til avdøde Marita Strøm og ektemannen. De bekrefter at han i Kurdistan heter noe annet.

- Her heter han Faraidun Latif Shaif, mens han i Norge heter Osman Omar Osman, forteller de Dagbladet.no.

- Kaller alle menn onkel

Sairan bekrefter politiets opplysning om at eldstedatteren, som satt i bilen sammen med en av sine yngre søsken da drapet skjedde, forteller at det var en onkel som skjøt.

- Ja, hun sier «onkelen skjøt, og mamma døde». Men hun kaller alle menn «onkel», sier nabojenta til Dagbladet.no.

Flere vitner

Sairan sier at både den drapssiktedes familie og naboene er sjokkerte over det som har skjedd, og at de nå frykter politietterforskningen.

- Slik jeg oppfatter det, ignorerer de flere sentrale vitner. Et vitne vi har snakket med, skal ha sett en bil i svært høy hastighet nært åstedet den kvelden. Også et annet vitne skal ha sett noe, men jeg er usikker på hva, og hvem dette er. Forleden kveld kom også en politimann i all hemmelighet og fortalte familien at de hadde funnet kraftige bremsespor fra en annen bil på åstedet, sier nabojenta.

De frykter at Faraidun, eller Osman som han heter i Norge, ikke skal få en rettferdig behandling.

- Ingen av advokatene her i området vil ta saken. De vil ikke blande seg i drapssaken slik situasjonen er nå, sier hun til Dagbladet.no.

- Marita og Faraidun hadde det hyggelig sammen da de var her. Alle vi i området snakket om den fine kjærligheten mellom de to. Vi håper saken får en god løsning, og at riktig gjerningsmann blir tatt, sier naboene.