Nabo: - Jeg så en dame som viftet med armene og gråt

Politiet rykket ut til feil adresse ved en misforståelse.

MISTENKELIG DØDSFALL: Kripos bistår politiet i Vestoppland etter at en ung kvinne ble funnet død i en bolig i Lunner i dag. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
MISTENKELIG DØDSFALL: Kripos bistår politiet i Vestoppland etter at en ung kvinne ble funnet død i en bolig i Lunner i dag. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LUNNER (Dagbladet): Politiet fikk først oppgitt feil adresse da de fikk inn tips om dødsfallet på Grua i Lunner kommune tidligere i dag. Det førte til at en av naboene til boligen hvor en ung kvinne ble funnet død, ble plassert i en politibil.

- Jeg skulle ut i boden og hente noe verktøy da det bråstoppet en politibil utenfor. De ba meg ta hendene ut av lomma og stå stille og spurte hvem som var i huset, sier den 26 år gamle mannen til Dagbladet.

Veivet med armene 26-åringen forteller videre at han ble bedt om å sette seg i en politibil mens politiet gikk gjennom hjemmet til foreldrene hans, hvor han var på besøk.

- Så så jeg en dame borti veien som viftet med armene og gråt, sier mannen til Dagbladet.

Han ønsker ikke å stå fram med navn eller bilde i avisa.

26-åringen sier videre at politiet ba ham bli sittende i politibilen mens de gikk bort til huset hvor kvinnen ble funnet. Mannen anslår at han totalt ble sittende i bilen i omtrent en time.

Feil adresse - Jeg tror jeg talte seks sivile og vanlige politibiler. De bare stoppet her og puttet ham inn i bilen, forteller en eldre mann som var vitne til hendelsen som 26-åringen beskriver.

Kommunikasjonsansvarlig i Vestoppland politidistrikt, Steinar Mæhlum, sier til Dagbladet at det hele var basert på en misforståelse.

- Det var en misforståelse i forhold til hvilken adresse som ble oppgitt kom inn da vi fikk tipset, og den ble ganske raskt ryddet opp i. Det var ikke snakk om noen pågripelse, sier Mæhlum.

Han vet ikke hvor lenge mannen befant seg i bilen, og kjenner ikke til hvorvidt politiet gikk gjennom foreldrenes hus eller ikke.

Mistenktelig dødsfall Politiet fikk melding om en skadd kvinne klokka 12.29 i dag, og da de rykket ut, fant de kvinnen død. Dødsfallet karakteriseres som mistenkelig, og Kripos er koblet inn for å bistå.

- Av hensyn til etterforskningen kan vi ikke si noe mer enn at vi etterforsker et mistenkelig dødsfall. Vi har per nå ingen mistenkt eller siktet i saken. Vi foretar tekniske undersøkelser med bistand fra Kripos, og vi foretar rundspørringer i området. Vi har blant annet tatt en runde med taxisentral, NSB og busselskap for å sjekke om de har observert noe utenom det vanlige, forteller politiadvokat Mari Lauritzen Hasle i Vestoppland politidistrikt.

Det skal bo om lag 250 personer på boligfeltet der den døde kvinnen ble funnet.

Kommunikasjonsansvarlig Steinar Mæhlum opplyser til Dagbladet at de vil holde en pressekonferanse i morgen tidlig.

Kriseteam Både kvinnen og familien hennes har adresse i Lunner kommune, og rådmann Tore Molstad Andresen opplyser til NTB at de har satt et kriseteam til rådighet for familien til den avdøde.

- Vi bistår politi og familie i den grad det er ønskelig, sier rådmannen til avisa Hadeland.

En mann står oppført i telefonkatalogen på adressen der kvinnen ble funnet. Tips angående det mistenkelig dødsfallet kan ringes inn til politiet i Vestoppland på tlf. 61151579.

ØNSKER TIPS: Kriminalteknikere undersøker boligen hvor den unge kvinnen ble funnet, og politiet har også foretatt rundspørringer i området og opprettet en egen tipstelefon i forbindelse med dødsfallet. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
ØNSKER TIPS: Kriminalteknikere undersøker boligen hvor den unge kvinnen ble funnet, og politiet har også foretatt rundspørringer i området og opprettet en egen tipstelefon i forbindelse med dødsfallet. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer