KRIMTEKNIKERE: I ettermiddag fortsatte krimteknikere å arbeide i boligen til avdøde. Foto: Hans Arne Vedlog  /  Dagbladet
KRIMTEKNIKERE: I ettermiddag fortsatte krimteknikere å arbeide i boligen til avdøde. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Drapet i Søndre Land:

Nabo: - Jeg så ham på fredag. Det er forferdelig å tenke på hva som skjedde etterpå

Nabo forteller at den drepte 49-åringen var et godlynt menneske.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DOKKA (Dagbladet): - Det er helt grufullt! Det var et sjokk å få høre at han var drept, sier nabo Martha Grønbekk (82) til Dagbladet.

Politiet har bekreftet at det var den 49 år gamle Nils Olav Bakken som ble funnet drept lørdag i skogsområde i Veståsen i Søndre Land i Oppland. Naboen forteller at han var en gledesspreder.

- Det er ikke lenge vi satt på en veranda i nabolaget her. Da kom han bort til oss med trekkspillet, og da ble jeg og venninna mi så blide. Vi sang med på den teksten vi kunne, og da ble han så blid, forteller Grønbekk om sommerdagen for ikke så lenge siden.

NABO: Martha Grønbekk forteller om en snill og pratsom nabo.  Foto: Hans Arne Vedlog  /  Dagbladet
NABO: Martha Grønbekk forteller om en snill og pratsom nabo.  Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Lånte penger

Politiet har slitt med å identifisere personen fordi kroppen var sterkt forbrent, men i morgentimene i dag bekreftet politiet i en pressemelding at den drepte er identifisert og at hans familie er varslet.

Den avdøde var norsk statsborger bosatt på Dokka i Nordre Land kommune.

Naboen så 49-åringen siste gang på fredag, forteller hun.

- Det er forferdelig å tenke på hva som skjedde etterpå. Han var et godlynt menneske. Jeg hadde følelsen av at han ikke ville noen noe vondt, sier Grønbekk, som ofte drakk kaffe sammen med den nå avdøde naboen.

Naboen forteller at 49-åringen av og til fikk låne penger av henne.

- Men, nei, det eneste jeg var litt lei av var at han lånte penger hele tida. Han skulle kjøpe tobakk, sa han. Men jeg vet ikke hva han brukte det til.

- Han betalte meg alltid tilbake, sier Grønbekk.

- Vanskelig oppvekst

Naboen forteller at mannen levde et tøft liv, og at han hadde mye på hjertet når de snakket sammen. Dagbladet har snakket med flere personer i Dokka som kjente mannen. De sier at mannen den siste tida har slitt med dårlig helse.

- Vi snakket sammen ofte, helst ute på verandaen. Jeg ville helst ikke ha ham inn, fordi han kom seg aldri ut. Han var fryktelig glad i å prate, sier Grønbekk, som forteller at 49-åringen snakket mye om sykdom.

- Det er helt forferdelig at noen kan gjøre noe slikt med et menneske, sier naboen, som bare har gode opplevelser med naboen de siste 3-4 åra.

Ikke oppstykket og ikke partert

Foreløpig har ikke politiet noen mistenkte i saken. Politiet går nå fra hus til hus for å hente vitneobservasjoner fra folk som bodde i nabolaget til 49-åringen.

Det var to utenlandske turgåere som fant den drepte mannen lørdag i 19.30-tida. Det var i går snakk om at offeret kunne ha vært partert, men det avkreftet politiet overfor Dagbladet.

- Han var ikke oppstykket og ikke partert, sier politiadvokat Kristian Johansen til Dagbladet.