UNDERSØKES:  En død person ble funnet i en brennende bil ved Torpeskogen nær Dokka i Oppland natt til mandag. Den døde er ikke identifisert. Foto: Jesper Nordahl Finsveen/Dagbladet
UNDERSØKES: En død person ble funnet i en brennende bil ved Torpeskogen nær Dokka i Oppland natt til mandag. Den døde er ikke identifisert. Foto: Jesper Nordahl Finsveen/DagbladetVis mer

Nabo: - Jeg våknet av at noe luktet brent

Nabopar syns hendelsen er ubehagelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DOKKA (Dagbladet): Natt til mandag ble en person funnet død i en brennende bil på en parkeringsplass ved Torpeskogen nær Dokka i Oppland.

Et nabopar, som bor drøye to hundre meter fra funnstedet, sier til Dagbladet at de ikke hørte noe utenom det vanlige i natt.

- Jeg våknet riktignok av at noe luktet brent rundt klokka 03.30. Da tok jeg en runde og sjekket i huset, men siden jeg ikke fant noe la jeg meg til å sove igjen, sier kvinnen.

Avdøde bosatt i Vestoppland Paret ønsker ikke å ha navnene sine på trykk, men forteller at videre at de ble sjokkert da de i morges hørte at det var noen i bilen som brant.

- Det hender noen ganger at biler brenner her oppe, sier mannen.

Naboene syns det er ekkelt å tenke at det var noen i bilen som brant.

Politiet sier til Dagbladet at den brennende bilen personen ble funnet i har en eier bosatt i Vestoppland.

- Vi vet hvem som eier bilen, men vi vet foreløpig ikke om eieren er den samme som den avdøde. Store skader på avdøde gjør identifikasjonen vanskeligere for oss, sier politiadvokat Trine Hanssen i Vestoppland politidistrikt.

Hun vil ikke kommentere om politiet har lyktes i å komme i kontakt med eieren av bilen.

Mistenkelig Politiet har tidligere omtalt hendelsen som mistenkelig.

- Vi vet foreløpig lite om hva som har hendt, så vi anser dødsfallet som mistenkelig, sa politiadvokat Trine Hanssen i Vestoppland politidistrikt til Dagbladet før i dag.

Hun legger til at åstedet nå undersøkes av kriminalteknikere.

- Vi obduserer nå den avdøde, og undersøker bakgrunnen personen som eier bilen, sa Hanssen til Dagbladet.

Morten Mandt var overbefal under nattas utrykning etter at politiet fikk melding om en bilbrann fra gårdbruker.

- Da vi kom fram var bilen overtent. Da vi hadde fått slokket brannen, oppdaget vi at det satt en i førersetet. Vi slokket ferdig, og kjølte ned bilen, sier Mandt til Dagbladet.

- Var dere forberedt på at det var en person i bilen?

- Nei, ikke i det hele tatt, sier Mandt, som forteller at det brant ganske kraftig og var en del røyk slik at det først var vanskelig å se inn i bilen.

Funnstedet ved Torpeskogen nær Dokka i Oppland natt til mandag. Den døde er ikke identifisert.
Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
Funnstedet ved Torpeskogen nær Dokka i Oppland natt til mandag. Den døde er ikke identifisert. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer