MINNES ÅTTEÅRING: Utenfor huset der åtteåringen og faren ble funnet døde, er det i dag blitt lagt ut blomster, kosedyr og tegninger. Foto: Scanpix
MINNES ÅTTEÅRING: Utenfor huset der åtteåringen og faren ble funnet døde, er det i dag blitt lagt ut blomster, kosedyr og tegninger. Foto: ScanpixVis mer

Nabo: -Vi har bare positive ting å si om far og gutt

Bestemor (71) fant sønnen og barnebarnet døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no):Den 71 år gamle bestemoren fant i dag tidlig sønnen (35) og barnebarnet (8) døde i sokkelleiligheten i huset der de tre er bosatt. Politiet etterforsker dødsfallene som mistenkelige.

- Det ligger vel i sakens natur at den yngste er utsatt for et drap, så kan man tenke seg resten. Men vi må gå bredt ut, uttalte politioverbetjent Torbjørn Nervik til Dagbladet tidligere i dag.

Selv forteller nærmeste nabo, Anne-Karin Frønsdal (55) til Dagbladet, at de aldri tidligere har opplevd at det skal ha vært problemer i huset der 35-åringen bodde med sin mor og sønn.

- Vi har bare positive ting å si om far og gutt. Gutten gikk ut og inn og lekte med barnebarna våre, og våre barnebarn gikk ut og inn hos dem. Vi har aldri tenkt tanken på at noe slikt kunne skje, sier hun til Dagbladet.

- Vanlig familie
Hun forteller videre at de virket som en helt vanlig familie.

- Guttungen var jo en kjempegutt, som likte å løpe rundt ute. Han var aktiv i både ballspill og på trampolina, forteller hun.

Det var åtteåringens far som hadde hovedomsorgen for gutten.

Guttens mor har fått tilbud om krisehjelp etter å ha mottat dødsbudskapet.

- Politiet har snakket med henne i dag. Fra kommunen har hun fått tilbud om den hjelpen som kan tilbys i en slik situasjon, sier politioverbetjent Nervik.

Kriseteam
På Brakahaug skole der åtteåringen var elev mottok medelevene i dag det tunge budskapet om at klassekameraten deres ikke kommer tilbake.

Norodd Stavenjord, prost i Haugesund kirkelige fellesråd, opplyser at de samarbeider med kriseteamet i kommunen for å takle situasjonen på best mulig måte.

- Det har vært prester rundt om i området i dag og varslet pårørende. Nå legger vi alt til rette for skolen hvor 8-åringen gikk, men også for andre som er involvert. Det vil bli en markering på skolen i nærmeste framtid og vi vil fortsette å følge opp elevene som går der. Det vil bli gitt tilbud om oppfølging av personer som har behov for det, sier han.

I morgen vil elevene bruke hele dagen på å bearbeide sorgen.

- Sorgarbeidet forstetter på skolen i morgen. Så vidt jeg vet er hele dagen satt av til dette. Elvene skal da få snakke og tegne følelsene sammen med psykososialt team. De vil også ha en privat minnestund, forteller rådmann i Haugesund, Odd Henry Dahle.

Undersøkelser
Kripos har nå ankommet Haugesund for å bistå det lokale politiet i etterforskningen. De startet etterforskningen i halv åtte tiden i kveld, melder Haugesunds Avis. Politiet opplyser at det vil bli foretatt kriminaltekniske undersøkelser på åstedet utover kvelden og natta.

Politiet gjennomførte i dag også en dør til dør aksjon i nabolaget, ifølge Haugesunds Avis.

SØRGER:Brakahaug skole der åtteåringen var elev. FOTO: Grete Nygaard
SØRGER:Brakahaug skole der åtteåringen var elev. FOTO: Grete Nygaard Vis mer