Nav-drapet:

Nabo av siktede:
- Hørte dunkelyder

Mandag formiddag ble to Nav-ansatte knivstukket på Nav Årstad i Bergen. Naboer av den siktede forteller at han har tatt nattesøvnen fra dem.

EN MANN PÅGREPET: Dette vet politiet om Nav-drapet i Bergen. Video: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En nabo av den siktede etter drapet på et Nav-kontor i Bergen forteller til Dagbladet at mannen i 30-åra har forstyrret omgivelsene om natta.

- Det har vært litt trøbbel med ham. Vi har hørt noen dunkelyder om natta. Familien min har ringt en vekter på et tidspunkt, sier naboen.

Den pågrepne er siktet for drap og grov kroppsskade etter at to Nav-ansatte ble knivstukket på Nav Årstad i Bergen sentrum. En kvinne i slutten av 50-åra døde, mens en kvinne i 30-åra ligger lettere skadd på sykehus.

- Fjær og blod i trappa

En annen nabo forteller at han har hatt kontakt med den siktede et par ganger.

- Han var unormal og ustabil. Jeg tenkte han var syk og trengte behandling, forteller naboen og fortsetter:

- En gang så jeg masse fjær og blod på trappene. Noen naboer er redde for ham, og han bråkte om natta så flere mistet nattesøvnen.

DØRA TIL SIKTEDE: Døra til siktede er plombert. Foto: Stian Drake / Dagbladet
DØRA TIL SIKTEDE: Døra til siktede er plombert. Foto: Stian Drake / Dagbladet Vis mer

Naboen forteller at den siktede mannen bodde alene.

- Jeg har varslet om mannens oppførsel to ganger til politiet, fire ganger til kommunen og en gang til Securitas-vekterne. Politiet, kommunen og vekterne visste om det. Før det skjedde, sier naboen.

Hysteriske rop

Ifølge Bergensavisen hadde de to ofrene, kvinnen i 50-årene og kvinnen i 30-årene, en avtale med siktede på Nav Årstads samtalerom.

Avisa skriver at de hadde valgt det som omtales som det sikreste av rommene på Nav-kontoret, fordi det har alarmknapp, rømningsvei og innsyn fra publikumsmottaket i bygget.

Det var vekter på bygget, men politiet er usikker hvor i bygget denne var.

Bergensavisen skriver at kolleger av kvinnene ble oppmerksom på hendelsen da de hørte hysterisk rop fra rommet. Kvinnen i 30-årene ba om at kollegene skulle ringe ambulansen.

NAV-KONTORET: Politiet jobber på stedet mandag kveld. Foto: Stian Drake / Dagbladet
NAV-KONTORET: Politiet jobber på stedet mandag kveld. Foto: Stian Drake / Dagbladet Vis mer

Ingen straffehistorikk

Politiet ankom Nav Årstad på Danmarks plass etter å ha fått melding klokka 10.02 mandag. Totalt fikk de seks meldinger.

Mannen ble pågrepet kort tid etter at politiet ankom stedet. Klokka 11.15 ble en tildekket person ført ut av bygget.

Den pågrepne har utenlandsk opprinnelse, men har hatt norsk statsborgerskap siden 2019. Mannen har vært i Norge siden 2011.

Det finnes ingen kjent staffehistorikk på mannen i Norge. Siktede er ikke en kjenning for politiet.

- Han ble kjørt til legevakten for en sjekk, så til politihuset. Han har fått advokat Morten Grimstad som forsvarer, og i morgen vil han bli begjært fengslet, sa politiadvokat Christine Møen Wisløff på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

- I sjokk

Direktør for Nav Vestland, Anne Kverneland Bogsnes, sier at de er i sjokk etter hendelsen på et pressetreff mandag kveld.

- Vi er i sjokk og sorg etter å ha mistet en god kollega i dag. Vi tenker først og fremst på hennes nærmeste, på kollegaen som ble skadd, og på de andre som var til stede på Nav-kontoret på Årstad da dette skjedde, sier hun.

I SJOKK: Direktør for Nav Vestland, Anne Kverneland Bogsnes, sier at de er i sjokk etter hendelsen. Mandag 20. september ble to kvinner knivstukket på Nav. Video: Ntb Scanpix. Vis mer
LYS OG BLOMSTER: Utenfor Nav-kontoret på Danmarks plass i Bergen sentrum var det lagt ned lys og blomster mandag kveld. Foto: Stian Drake / Dagbladet
LYS OG BLOMSTER: Utenfor Nav-kontoret på Danmarks plass i Bergen sentrum var det lagt ned lys og blomster mandag kveld. Foto: Stian Drake / Dagbladet Vis mer

Bogsnes sier at Nav skal være en trygg arbeidsplass.

- Det som har skjedd er dypt tragisk, sier hun, og opplyser at de vil undersøke om det er flere tiltak som bør iverksettes ved kontorene for å sikre de ansattes trygghet.

- Medarbeiderne som ønsker det har reist til et samlingssted for å gå gjennom det som har skjedd og være sammen. De er selvfølgelig preget av sjokk og fortvilelse, sier Nav-lederen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer