Nabo ble ikke varslet

Da Ung Lien Kim (37) og hennes fireårige sønn kom ut husdøren i morges, ble de møtt av politi som grep tak i lille Duy Lien Kim og sprang av gårde. I nabohuset 60 meter unna forskanset en bevæpnet mann seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forskansingen i boligområdet på Hauketo ble ganske dramatisk for Ung Lien Kim. Hun bor omlag 60 meter unna huset der en bevæpnet mann forskanser seg.

Ung Lien Kim skulle bringe lille Duy til barnehagen som ligger like oppe i åsen ovenfor huset der mannen forkanser seg. I 10.30-tida kom Ung og sønnen intetanede ut fra nabohuset.

- Jeg visste ikke noe. Jeg så dere fra vinduet, men ante ingenting om at det skjedde noe i nabohuset, sier Ung til Dagbladet.no.

Ung og sønnen var ikke blitt varslet om forskansingen av politiet. Da de gikk ut av huset, ble de raskt brakt i sikkerhet og ut av skuddlinjen av en politimann.

- Men jeg ble skremt, innrømmer Ung Lien Kim.

Varslet naboene

Da politiet forstod at ikke alle naboer var varslet, gikk de straks i gang med å sjekke de andre bolighusene i forskansingsområdet.

Ved 13.30-tiden var det skoleslutt og en rekke skolebarn var meldt på vei inn i boligfeltet der mannen har beleiret seg. Disse skal ha blitt tatt hånd om av politiet.