Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nabo ble tilkalt til åstedet i Levanger: - Jeg fant en person inne i huset

Hermod Lilleenget (62) ble varslet av familiemedlem.

BLE TILKALT: Nabo Hermod Lilleenget (62) ble tilkalt til denne gården i Levanger av et familiemedlem som ikke fikk kontakt med far (47) og sønn (17). Foto: Terje Næss / NTB scanpix
BLE TILKALT: Nabo Hermod Lilleenget (62) ble tilkalt til denne gården i Levanger av et familiemedlem som ikke fikk kontakt med far (47) og sønn (17). Foto: Terje Næss / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg fant en person inne i huset, sier Hermod Lilleenget (62) til Dagbladet.

Han er nabo til eiendommen der en far (47) drepte sin sønn (17) med øks, før de begge ble funnet døde tidlig nyttårsaften. Det var Lilleenget som varslet politiet om tragedien.

Sønnen ble funnet død i gangen i bolighuset, mens far ble funnet ute ved uthuset. Lilleenget sier det ikke medfører riktighet slik Adressa meldte i ettermiddag, at han fant personen som lå ute.

- Hvorfor var du på eiendommen?

- Jeg ble oppringt av et familiemedlem, og bedt om å ta en sjekk. Årsaken var at familien ikke hadde fått svar på telefon, sier Lilleenget.

La igjen brev Politiet offentliggjorde fredag detaljer fra tragedien i Levanger

Fra et brev som lå igjen på åstedet gikk det fram at faren var i en livskrise. Han drepte sønnen med øks, og han sendte en melding til en bekjent - rundt klokka tre natt til nyttårsaften - som indikerte at sønnen var død på det tidspunktet.

Far og sønn ble begge funnet døde nyttårsaften morgen.

Sønnen ble funnet død i gangen i bolighuset, mens far ble funnet ute ved uthuset på gården der de to bodde sammen.

- Kom uventet på alle Politiet sier hendelsen kom uventet på alle, da de ikke hadde fått inn noen meldinger som ga grunn til bekymring i forkant av drapet. Verken far eller sønn er kjenninger av politiet.

- Vi vet at forholdet mellom far og sønn var sterkt og godt, de virker sammensveiset. Dette er en handling som kom uventet på de pårørende og på politiet, sa politiadvokat Tove Røddesnes til Dagbladet i ettermiddag.

De to ble funnet tidlig på nyttårsaften, men politiet vet ikke når drapet på sønnen skjedde. De vet bare at far var i live natt til nyttårsaften. Røddesnes sier det er visse spørsmål fra den dagen som politiet trolig aldri vil få svar på.

Lik Dagbladet på Facebook